Haberler

Uluslararası Entegre Havza Yönetimi Çalıştayı

Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Akman "2014'te 4 havzada daha Nehir Havza Yönetim Planlarının hazırlanmasına başlayacağız." dedi.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, 2014'te 4 havzada daha Nehir Havza Yönetim Planları'nın hazırlanmasına başlayacaklarını belirterek, "2020 yılına kadar bütün havzalar için Nehir Havza Yönetim Planları'nı tamamlamış olacağız" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Türkiye Su Enstitüsü (SUEN) ve İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi'nin (SESRIC) organizasyonuyla toplanan "Uluslararası Entegre Havza Yönetimi Çalıştayı" başladı.

Türkiye'nin su yönetimi konusunda edindiği bilgi ve tecrübelerini katılımcı ülkelerle paylaşmak ve olabilecek önemli işbirliği konularını görüşmek üzere gerçekleştirilen çalıştayda, "Havza Yönetimi ve Uluslararası İşbirliği Faaliyetleri", "Hidroloji Çalışmaları", "Ormancılık ve Doğa Koruma" ile "Tarım" başlıklarında oturumlar yapılacak.

Çalıştayın açılışında konuşan Akman, bakanlık olarak doğal kaynakları sürdürülebilir bir şekilde yöneterek ve geliştirerek, bölgesel ve uluslararası platformlarda deneyimlerini aktaracak seviyeye ulaştıklarını ifade etti.

Akman, su kaynaklarının miktarı, kalitesinin korunması ve sürdürülebilirliklerinin sağlanmasının hayati önem taşıdığını dile getirerek, bu nedenle mevcut su kaynaklarının, potansiyelinin koruma ve kullanma dengesi çerçevesinde sürdürülebilirliğinin sağlanması için nehir havzası bazında yönetilmesi gerektiğini söyledi.

Su kaynaklarının kontrollü şekilde kullanımını sağlamak üzere 25 havzada "Havza Koruma Eylem Planları" hazırlandığını aktaran Akman, "2014 yılında 4 havzada daha Nehir Havza Yönetim Planları'nın hazırlanmasına başlayacağız. 2020 yılına kadar bütün havzalar için Nehir Havza Yönetim Planları'nı tamamlamış olacağız" diye konuştu.

Türkiye'nin Afrika'ya yardım eli uzattığını belirten Akman, Somali, Burkina Faso, Nijer, Sudan, Cibuti ve Etiyopya'da açtıkları içme suyu maksatlı kuyularla toplam 1 milyon 300 bin kişiye su temin edildiğini dile getirdi.

Benzer çalışmaların 7 ülkede daha planlandığını kaydeden Akman, dünyada ilk kez kullanılacak bir teknikle denizin 250 metre altında, askıda kurulacak 1600 milimetre çapında ve 107 kilometre uzunluğundaki boru hattı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yıllık 75 milyon metreküp içme suyu götürüleceğini anlattı.

Akman ayrıca 2013-2017 yıllarını kapsayacak şekilde "Erozyonla Mücadele Eylem Planı", "Yukarı Havza Sel Kontrolü Eylem Planı" ve "Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırması Eylem Planı"nın hayata geçeceğini kaydetti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Nurettin Akman Türkiye Havza Politika Güncel Haberler

Canlı anlatım! Şampiyonluk maçında gol perdesi açıldı

Canlı anlatım! Şampiyonluk maçında gol perdesi açıldı

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Canlı anlatım! Kadıköy'de gol yağmuru var

Canlı anlatım! Kadıköy'de gol yağmuru var

Bakmadan Geçme

GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI NE ZAMAN? #129349 Galatasaray'ın şampiyonluk kutlaması olacak mı, nerede olacak? #9917 GALATASARAY - KONYASPOR MAÇI CANLI İZLE! #129349 Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta? Galatasaray - Konyaspor maçı FULL HD İZLE! #9917 GALATASARAY İLK 11'LER! Konyaspor ile karşılaşmada Galatasaray'ın ilk 11'leri kim? Erbaaspor Muşspor maçı CANLI izle! (HD) 26 Mayıs Erbaaspor Muşspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erbaaspor - Muşspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Erbaaspor - Muşspor maçı nereden izlenir? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi tarihte, ayın kaçında ödenecek 2024? Popeyes boykot mu? Popeyes İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Popeyes Türk malı mı, sahibi kim? Bugün Fenerbahçe'nin maçı var mı? Bugün hangi Fenerbahçe maçı var, hangi kanalda? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nereden izlenir?
Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title