Haberler

Uluslararası Arapça Yarışmalarında Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı

3.Uluslararası Arapça Yarışmalarında dereceye girenler, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

3. Uluslararası Arapça Yarışmalarında dereceye girenler, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Türkiye'nin 80 ilinden 462 okul ile 8 balkan ülkesinden yaklaşık 100 öğrencinin katılımıyla başlayan yarışmalarda dereceye girenler için Haliç Kongre Merkezi'nde ödül töreni düzenlendi. Törene, Balkan ülkelerinin müftüleri, eğitim, sanat, medya ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanısıra, öğrenciler ve aileleri katıldı. Geçtiğimiz sene Türkiye'de başlayan ve Balkan ülkelerinin katılımıyla Uluslararası bir boyut kazanan yarışmalarda bilgi, şiir, hitabet ve musiki dallarının en iyileri ile sosyal medya ve Arapça Grafiti alanında ödüller verildi.

80 ilden 461 okulla başlayan 3. Uluslararası Arapça Yarışmalarda dereceye giren okullar

ikinci turda Siirt, Ağrı, Malatya, Rize, Kırşehir, Sakarya, Kütahya, Kocaeli ve İstanbul'da yapılan bölge finallerini kazanarak Türkiye finaline katılmaya hak kazandılar. Türkiye finalinde Bilgi'de Konya Hitabet dalında Türkiye birincisi olan Aydın Anadolu İHL'den Kemal Akdağ ile şiir dalında Türkiye birincisi olan Üsküdar Anadolu İmam Hatip Lisesinden Alime Yüsra Sürmeli, Bursa Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Uluslar arası finalde balkanlardan gelen 8 ülkenin en iyileriyle yarıştı.

Uluslar arası finaldeki yarışmalar sonucunda şiirde Makedonya'dan Evzal Sinani birinci, Kosova'dan Besa Kqıku ikinci, Türkiye'den Halime Yüsra Sürmeli ise üçüncü oldu. Hitabet dalında ise Kosova'dan Aıd Muslıu birinci olurken Türkiye'den Kemal Akdağ ikinci, Sırbistan'dan Amar Muderizovic ise 3. oldu. Yarışmaların Musiki kategorisinde ise Kosova'dan gelen öğrencilerin oluşturduğu grup birinci olurken, Bosna Hersek ikinci, Hırvatistan ise 3. oldu.

Yarışmalar sosyal medyada da büyük yankı buldu. Türkiye finallerinde şiir ve hitabet dallarında yarışan öğrencilerin performanslarının sosyal medyada oylandığı yarışmada hitabette Zeytinburnu İHL'den Mehmet Albayrak, şiirde Konya İHL'den Fatma Erim birinci olarak umre ödülünü aldı.

Öğrenciler ödüllerini, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan, Bursa Yıldırım İlçesi Belediye Başkanı Özgen Keskin ve Balkanlardan gelen müftülerin elinden aldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Kosova Haliç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title