Haberler

Uludere Olayında Sıcak Gelişme

Güncelleme:

Gülyazı Sınır Alay Komutan Vekili Jandarma Albay Hüseyin Onur Güney'in görevden alındığı öğrenildi.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'ın isteği üzerine Gülyazı Alay Komutan Vekili Jandarma Albay Hüseyin Onur Güney, soruşturmanın selameti için görevden alındı.

Türkiye- Irak sınır hattına 28 Aralık tarihinde gerçekleştirilen hava harekatında kaçakçılık için sınır ötesine giden 35 kişinin ölümüyle ilgili idari soruşturma açıldı. Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, soruşturmanın selameti için Gülyazı Alay Komutan Vekili Albay Hüseyin Onur Güney'in görevden alınması için İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. Bu başvuru üzerine Albay Hüseyin Onur Güney, bugün akşam saatlerinde açığa alındı.

Uludere'de 28 Aralık'ta yaşanan olayın ardından derhal harekete geçen yetkililer, bölgede gerçekleştirilen yoğun çalışmalarına devam ediyor. Öncelikle istihbaratın kaynağına ulaşmaya ve yanılgının nereden kaynaklandığını tespit etmeye çalışan yetkililer, çözüme ulaşmak için adımları çekinge göstermeden atmaya devam ediyor.

Şırnak Valiliği kriz masası kurup, olayla ilgili idari soruşturma başlatmış, bunun üzerine de İçişleri Bakanlığı'ndan gelen 3 müfettiş kent merkezinde çalışma yapmıştı.

ULUDERE'DE NELER YAŞANDI

Türkiye-Irak sınırında yeralan ve 980 vatandaşımızın yaşadığı Uludere'de, 28 Aralık 2011 gecesi, 35 vatandaşımızın hayatını kaybettiği üzücü bir olay yaşandı.

Kaçakçılık yapmak amacıyla Uludere üzerinden Türkiye'ye girmeye çalışan yaklaşık 40 kişi, savaş uçakları tarafından terörist zannedilerek vurulmuş ve söz konusu olayın ardında 35 kişi yaşamını yitirmişti.

Yöre halkı tarafından akaryakıt kaçakçılığı yaptığı ifade edilen ve olayda yaşamını yitiren 35 vatandaşımızın isimleri şöyle:

1-Seyit Encü

2-Özcan Uysal

3-M. Ali Tosun

4-Yüksel Ürek

5-Salih Ürek

6-Nadir Alma

7-Mehmet Encü

8-Nevzat Encü

9-Hamza Encü

10-Şervan Encü

11-Cemal Encü

12-Osman Encü

13-Şıvan Encü

14-Bilal Encü

15-Mahsum Encü

16-Salih Encü

17-Haki Encü

18-Serhat Encü

19-Savaş Encü

20-Çetin Encü

21-Selahattin Encü

22-Bedran Encü

23-Hüseyin Encü

24-Aslan Encü

25-Cevat Encü

26-Erkan Encü

27-Selman Encü

28-Zeydin Encü

29-Orhan Encü

30-Fadıl Encü

31-Vedat Encü

32-Cihan Encü

33-Fikret Encü

34-Hüsnü Encü

35-Erkan Encü

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Encü Onur Güney Türkiye Uludere Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title