Haberler

Uludağ Üniversitesi Rektörünün 'Devlet' Sitemi Mecliste

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek'in 'devlet üniversiteye yeterli desteği vermiyor' tepkisini, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıdı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek'in 'devlet üniversiteye yeterli desteği vermiyor' tepkisini, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanmak üzere soru önergesi veren Tayan, "Türkiye'nin en önemli üniversitesinin içinde bulunduğu duruma ilgisizlik daha ne kadar sürecektir? Bu feryada hükümet ve Türkiye Büyük Millet Meclisi seyirci kalmamalı" dedi.

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek'in basın toplantısıyla kamuoyuna duyurduğu üniversitenin deprem güçlendirmesinden, yeni bina yapımına, taşeron işçi tazminatlarından, tıp fakültesindeki yoğun bakım servisi eksikliğine kadar birçok konuda devletin yetersiz kaldığı açıklamalarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sordu.

TBMM'ye soru önergesi veren Tayan, "Yüksek öğretimde ve sağlık hizmetlerinde başta Bursa olmak üzere bölgenin en büyük ihtiyacını karşılayan Uludağ Üniversitesi'nin içinde bulunduğu mali sıkıntı üniversiteyi çökme noktasına getirmiştir. Bu feryada hükümet ve Türkiye Büyük Millet Meclisi seyirci kalmamalı" diye konuştu.

BAŞBAKAN'A SORU

Tayan, Prof. Dr. Kamil Dilek'in sözlerini hatırlatarak, "Uludağ Üniversitesi'nin depreme karşı güçlendirme çalışmaları için 23 milyon TL gerekli iken 3 yılda sadece 3 milyon TL ödenmesini nasıl izah edersiniz? Gerekli olan 23 milyon TL devlet tarafından karşılanacak mıdır? Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'ne danışılmadan her sene kontenjanın yüzde 7 oranında artırılmasının nedeni nedir? Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin yoğun bakım ünitesiyle ilgili sorunların çözümü konusunda çalışmalarınız olacak mı? Üniversitenin kapasitesinden fazla öğrenci alımı konusunda önümüzdeki yıllarda rektörlüğe danışmayı düşünüyor musunuz? Mahkeme kararı sonucu taşeron işçilere ödenmesi gereken 13 milyon TL konusunda Uludağ Üniversitesi'ne ek bütçe ayıracak mısınız? Türkiye'nin en önemli üniversitesinin içinde bulunduğu duruma ilgisizlik daha ne kadar sürecektir? Tıp Fakültesi'nde eğitim ve tedavi hizmetlerinin aksaması halkı zora sokmuştur. Durum acildir. Uludağ Üniversitesi'ne Başbakanlık Acil Yardım Fonu'ndan ek mali yardım göndermeyi düşünür müsünüz?" sorularını yöneltti.

FK(AAA) - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Üniversitesi Kamil Dilek Türkiye Politika Güncel Haberler

Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

Zahide Yetiş programında olay! Baba, kendisinden büyük bir adama kaçan kızını canlı yayında dövdü

Zahide Yetiş programında olay! Baba, kendisinden büyük bir adama kaçan kızını canlı yayında dövdü

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Bakmadan Geçme

Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor oyuncuları kim? Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor ne zaman, nerede çekildi? Hatayspor'a Davide Ancelotti mi geliyor? Volkan Demirel sonrası Hatayspor'da Ancelotti esintisi! Kadınlara regl izni mi geldi? Hangi belediye, regl izni getirdi, olay ne? Instagram çöktü mü? Instagram neden açılmıyor? 5 Haziran Çarşamba Instagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? ASFALT MI ERİDİ? Hangi ilde sıcaklık nedeniyle asfalt eridi, kaç derece? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! ZAHİDE YETİŞ programında ne oldu? CANLI YAYINDA baba kızını mı dövdü, olay ne? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Yeşil Yol filmi konusu ne, oyuncuları kim? Yeşil Yol ne zaman, nerede çekildi? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı kim oldu? TBB Başkanı kim seçildi? 6 Haziran Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Haziran burç yorumları nedir? Türkiye meteorolojik afet yaşayacak! Türkiye'de hava sıcaklığı ne olacak? Uzmanlar ne diyor?
Hakkari'de belediye başkanının tutuklanması sonrası sokaklar karıştı

Hakkari'de belediye başkanının tutuklanması sonrası sokaklar karıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title