Haberler

Ülkü, 65 Yaşında Öğrenci Oldu Torunu Yaşındakilerle Aynı Sıraya Oturdu

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde 3 dönem belediye başkanlığı yapan, CHP eski İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü, gazetecilik hayalini gerçekleştirmek için 65 yaşında üniversite öğrencisi oldu.

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde 3 dönem belediye başkanlığı yapan, CHP eski İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü, gazetecilik hayalini gerçekleştirmek için 65 yaşında üniversite öğrencisi oldu. Torunu yaşındakilerle aynı sıraya oturan Ülkü, bugüne kadar sürekli soru yanıtladığını, bundan sonra soruları kendisinin yönelteceğini söyledi.

Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksekokulu'nu kazandığında 32 yaşında olan Hakkı Ülkü, devam zorunluluğu olmadığı için okurken Işıkkent Belediyesi'nde yazıişleri memurluğu yaptı. 12 Eylül 1980 askeri müdahalesi ardından devam zorunluluğu getirilince Ülkü, evli ve 2 çocuk babası olduğu için geçim derdi ağır bastı ve üçüncü sınıfta okulu bıraktı. Hakkı Ülkü, SHP ve CHP'den Aliağa Belediyesi'nde üç dönem başkanlık yaptıktan sonra 22'nci dönem CHP İzmir milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Aktif siyaset, Ülkü'ye gazetecilik aşkını unutturamadı. Bu yıl aftan yararlanarak Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde derslere başlayan, 20'li yaşlardaki gençlerle aynı sırayı paylaşan Ülkü, onlarla 'gençleşti.' Öğrencilerin başta öğretim üyesi sandıkları Ülkü'nün sınıf arkadaşı olduklarını öğrenmeleriyle yadırgayıcı bakışlar onu tanıdıkça hayranlığa dönüştü.

Sınıf arkadaşlarından Büşra İnalcık, onun için "Kıskanılacak bir azmi ve bilgisi var" derken Göksel Özkan Hekimoğlu, "Yaşayan tarih" yorumunu yaptı. Ayşe Kutbay ise, "Hem iyi bir arkadaş hem ağabey, hem amca" dedi.

Siyasi hayatında hep kendisine soru soran gazetecileri kıskandığını anlatan Hakkı Ülkü, Ocak ayında İletişim Fakültesi'ne bağlı Ege Ajans'ta gerçekleştireceği zorunlu stajda, belediye başkanlarıyla röportaj yapacak. Bundan önce Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nde Sosyal Bilimler ve Davranış Bilimleri bölümünü bitiren Ülkü, "Para yerine diploma biriktiriyorum" dedi.

Derslere girmemek bir yana, geç bile kalmayan Ülkü, gençlerle çok iyi anlaştığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Zihnimde kilometreyi sıfırladım. Belli bir yaşa gelince insan yorgun oluyor. Yaşamın zorluğu nedeniyle yorgun oluyor. Geçlerin arasında onlarla sohbet ederek, zihnimi sıfırladım. İçimde kalan bir ukdeyi gerçekleştirdim. Diplomamı aldıktan sonra gazetecilik yapacağım."

TBMM KÜRSÜSÜNE KAFA ATMIŞTI

Hakkı Ülkü Aliağa belediye başkanlığı döneminde çevreyi kirleten demirçelik fabrikalarına karşı ve zaferle sonuçlanan termik santral mücadelesiyle adını duyurdu. Düzenlediği Emek Şenlikleri'yle de sol yönünü öne çıkaran Ülkü'yü Türkiye ise 2005 yılında TBMM Kürsüsü'ndeki ilginç protestosuyla tanıdı. Belediye Başkanlığı döneminde belediye araçlarına ihalesiz akaryakıt aldığı gerekçesiyle hakkında fezleke düzenlendiğini, tüm arkadaşlarının yargılanıp beraat etmesine rağmen dokunulmazlığı nedeniyle kendisinin yargılanamadığını, dokunulmazlığının kaldırılması için defalarla yaptığı başvurunun sonuçsuz kaldığını söyleyen Ülkü, "Şimdi de yüce heyetinize başvuruyorum" diyerek Genel Kurul'daki konuşma kürsüsüne iki kez başıyla vurdu. TBMM'deki milletvekilleri ve Meclis TV'den genel kurulu takip edenlerin şaşkınlıkla izlediği protestodan sonra Ülkü, "Ben de yargılanmak ve aklanmak istiyorum. Bunun için gerekli her yere başvurdum, sonuç alamadım. Yargılanma hakkım elimden alınıyor. Artık çaresiz kaldım ve bu yönteme başvurdum" demişti. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title