Haberler

Ulaşım Sektörünün En İtibarlısı Metro Turizm Oldu

Güncelleme:

Türkiye İtibar Endeksi 2012 sonuçlarına göre ulaşım sektöründe Türkiye'nin en itibarlı markası Metro Turizm oldu.

İtibar Atölyesi adına İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin akademik denetiminde uluslararası araştırma şirketi XSIGHTS tarafından alkolsüz içecek, bilişim, otomotiv, tekstil, bankacılık, gıda, ilaç, turizm, beyaz eşya, elektronik eşya, sigorta ve ulaşım sektörleri özelinde gerçekleştirilen Türkiye İtibar Endeksi 2012 Sonuçları açıklandı.  Devlet Planlama Teşkilatı ve Türkiye İstatistik Enstitüsü'nün oluşturduğu Türkiye İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırması doğrultusunda Türkiye'nin 26 ilinde yapılan anket sonucunda ulaşım sektörünün en itibarlı markası Metro Turizm oldu.

Hem akademi çevresinde hem de özel sektörde stratejik bir öneme sahip olan çalışmada bu yıl ilk kez ulaşım sektörü de itibar araştırmasına dahil oldu. Ulaşım kategorisinde en itibarlı marka seçilen Metro Turizm'in Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Çakır "zorlu ve titiz bir operasyonel çalışma ile yılda ortalama 20 milyon kişiye hizmet veriyoruz. Türkiye'nin en genç ve en yaygın filosuna sahibiz... Başarımız bir kez daha bu araştırma ile tescillenmiş oldu. Bizi tercih eden, bize güvenen tüm yolcularımıza teşekkür ederiz. Yoğun geçecek sezon öncesi bizim için güçlü bir motivasyon oldu bu sonuç" dedi.

Türkiye İtibar Endeksi'ni gerçekleştiren Xsights Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Penn araştırmanın iki boyutta yürütüldüğünü söyledi. Penn "Türkiye'nin 26 ilinde tesadüfi seçim metotları ile belirlenen denekler ile yüz yüze anket çalışması yaparak endeks verilerini topluyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde uygulanan X-Reputation modelimizi biz Türkiye'nin yapısal özelliklerine uyumlu olarak yeniden düzenledik ve ülkemiz insanının çok önem verdiği 'güven' ve 'gönüldaşlık' kavramlarını da araştırmamıza dahil ederek 7 kademede itibarı ölçüyoruz…" dedi.

İtibarı taşıdığı 20 milyon kişiden geliyor…

Güçlü servis ağı, 2,5 yaş ortalamasındaki 1. 303 araçlık genç filosu ile sektörde lider olan Metro Turizm, itibarını kurulduğu 1992 yılından bugüne taşıdığı yolcularına borçlu… Her yıl yükselen bir grafik çizen şirket, en son teknolojilerle donatılmış, konforlu, rahat, güvenli otobüsleri ve sürekli eğitime tabii tutulan kadrosu ile hizmet veriyor. Bugün yaygın servis güzergâhıyla yolcularını terminallerden evlerine kadar bırakan Metro, müşteri memnuniyetine bağlı olarak hizmetinde sürekli yenilikler yapmaya devam ediyor. Aynı zamanda sayısız sosyal projeye destek olarak sektöründe bu alanda her zaman örnek olmayı ilke edinen Metro Turizm, yaptırdığı okullar, verdiği burslar ve Sevgi Evleri ile her yaştan öğrencinin destekçisi oluyor…

Ulaşım sektöründe yarattığı katma değeri, sektörü sürekli canlı tutarak da sağlayan Metro Turizm her yıl yaklaşık 30 milyon TL'lik filo yatırımı ile sektörün amiral gemisi. "Aklınızda neresi varsa oraya Metro var" sloganıyla yolcu taşıyan Metro Turizm, ciro büyüklüğü ve taşınan yolcu sayısı açısından Türkiye'nin en büyük karayolu yolcu taşıma şirketi… Metro Turizm, Türkiye'nin dört bir yanına bulunan 895 adet aktif acentesi ve yurt içi ve yurt dışı bilet satış ağıyla 76 kentte varlık gösteriyor. Metro Turizm; yaklaşık 15 bin çalışanı ve günlük 80 bin yolcu taşıma oranıyla sektör lideri.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Devlet Planlama Teşkilatı Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title