Haberler

Üçüncü Köprü Alkışlanıyor, GAP Sorulmuyor!

Güncelleme:

Taraf Yazarı Süleyman Yaşar, Başbakan Erdoğan'ın Urfa mitingindeki sözlerini ve kent halkının tepkisini eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 temmuzda katıldığı Şanlıurfa'daki cumhurbaşkanı adaylığı mitinginde, İstanbul'da yapacakları üçüncü köprü ve üçüncü havalimanının alkışlandığı iddiası ve buna karşın GAP'ın neden bitirilemediğinin sorgulanmadığı konusu Taraf gazetesi yazarı Süleyman Yaşar tarafından ele alındı. Hükümet için Türkiye'nin sadece İstanbul'dan ibaret olduğunu öne süren Yaşar, GAP bitirilemediği için bölgede işsizlik sorununun da büyüdüğüne dikkat çekti. Ancak, Yaşar'ın iddiasındaki gibi Başbakan Erdoğan, son gelişinde üçüncü köprü ve üçüncü havalimanından bahsetmedi. Sadece 30 mart yerel seçimleri öncesinde AK Parti tarafından Şanlıurfa'da üçüncü köprü ve havalimanı afişleri asıldı.

GAP BİTİRİLEMEDİĞİ İÇİN İŞSİZLİK YÜZDE 20'NİN ÜZERİNDE

Taraf yazarı Yaşar, Başbakan Erdoğan'ın Urfa'da yapmış olduğu konuşmanın bir kısmını alarak başladığı köşesinde, "Geçenlerde Başbakan Urfa'da konuşurken İstanbul'a üçüncü köprüyü yapacaklarını, ardından İstanbul'da üçüncü havalimanını inşa edeceklerini söylüyor. Ve Urfalılar alkışlıyor. Oysa Urfa, Diyarbakır, Siirt, Batman gibi Güney Anadolu Projesi (GAP) içerisinde bulunan illerde işsizlik oranı yüzde 20'nin üzerinde. Ama nedense Urfalıların aklına bırak İstanbul'a üçüncü köprüyü, üçüncü havalimanını 'bizim GAP 2005'te bitecekti 3 milyon 800 bin kişiye istihdam sağlayacaktı ne oldu da GAP'ı bitiremediniz' sorusu gelmiyor" diye yazdı. AK Parti hükümetinin ülkede önemli dönüşümler yaptığını da kaydeden Yaşar, GAP gibi birçok projenin neden bitirilmediğini sordu.

'BÜTÜN PROJELER İÇİN MASAL ANLATILIYOR'

Yaşar, "Bu arada GAP'tan sonra en büyük proje olan Konya Ovası sulama projesi de hâlâ bitirilemedi. 100 yıldır beklenen Konya Ovası sulama projesi bir milyon 100 bin hektar alanı su ile buluşturacak ama proje kaplumbağa hızıyla ilerliyor. İstanbul dışındaki bütün üretim projeleri için aynı masal anlatılıyor. Ve '2023'te bitecek' deniyor. Bu hızla projelerin o tarihte bitmesi mümkün değil tabii. Yine hızlı tren projesi sadece İstanbul-Ankara ve Orta Anadolu bölgesinde tasarlanıyor. Oysa hızlı tren Çin'de ülkenin bütünlüğünü sağlamak için hayata geçirildi. En uzak ülke coğrafyasına hızlı trenle gidiliyor. Aynı düşünceyle hızlı tren projesi Ankara'dan Van'a kadar uzatılmalıydı. Ama böyle bir tasarım hâlâ yok ortada. Bu arada benzer öneri Çin'den geliyor. Ve Çin'den Van'a oradan İstanbul ve Avrupa'ya bağlantının hızlı trenle sağlanması öneriliyor. Yine Türkiye'de derin ve büyük depolama olanağına sahip limanlar yok. Bu türden limanlar yapılamadı" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Süleyman Yaşar İstanbul Türkiye Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title