Haberler

    Tutankamon'un Hançeri 'Göktaşından Yapılma'

    Güncelleme:

    1925'te İngiliz arkeolog Howard Carter tarafından bulunan Tutankamon'a ait hançerin göktaşı demirinden yapıldığı ortaya çıktı.

    İngiliz arkeolog Howard Carter 1925'te mumyanın sargı bezleri arasında iki hançer bulmuştu.

    PASLANMAMASI ŞAŞIRTMIŞTI

    Bunlardan birinin yapıldığı demir, paslanmamış olması ve o dönemde Mısır'da bu tarz metal işçiliğine ender rastlanması nedeniyle bilim insanlarını şaşırtmıştı.

    KİMYASAL YAPISI İNCELENDİ

    İtalyan ve Mısırlı araştırmacılar, hançere zarar vermemek için demire tam anlamıyla nüfüz etmeyen bir röntgen tekniğiyle metalin kimyasal yapısını incelediler.

    GÖKTAŞI DEMİRİNDEN YAPILDI

    Göktaşları ve gezegen bilimleri ile ilgili bilimsel bir dergi için araştırma sonuçlarını kaleme alan Daniela Comelli, içinde bulunan yüksek nikel oranının, hançerin göktaşı demirinden yapıldığını açıkça ortaya koyduğunu söyledi.

    HANÇER BU DÜNYADAN DEĞİL

    Araştırmacılar, demirdeki nikel ve kobalt oranlarının hançerin 'bu dünyadan olmadığını' gösterdiğini belirttiler.

    İSKENDERİYE'YE DÜŞEN GÖKTAŞI

    Araştırmacılara göre eski Mısırlılar, süs eşyaları ve törenlerde kullanılan eşyaların üretiminde göktaşı demiri kulanmaya büyük önem verirlerdi.

    Hançerin demiri de, Mısır'ın Kızıldeniz kıyısına düştüğü bilinen göktaşlarının kimyasal yapısıyla karşılaştırıldı ve içinde İskenderiye'nin 240 kilometre batısına düşen bir göktaşındakiyle çok benzer oranlarda nikel ve kobalt bulundu.

    ALTIN SAPI VE ÇİCEK DESENLERİ

    3300 yıldan fazla önce mumyalanan Tutankamon'un hançerinin süslü bir altın sapı ve bir tarafında çiçek desenleri, tüyler resmedilmiş olan altından bir kını bulunuyor.

    TUTANKAMON KİMDİR

    Çocuk kral diye de anılan Tutankamon, Antik Mısır'ın 18. hanedanındandı.

    Howard Carter'ın 1922'de bulduğu mezarının hiç bozulmamış olmasıyla dikkat çekmişti.

    Öldüğünde yaklaşık 17 yaşında olan Tutankamon'un gerçek ölüm nedeni hala bir sır.

    Öldürülmüş veya av sırasında aldığı bir yaradan ölmüş olabileceği düşünülüyor.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Tutankamon Kültür Sanat Dünya Güncel Haberler

    500

    Yorumlar (28)

    Tungu:

    MÖ. 4. 000 - 2. 000 arasında Mısır ve Sümer''lerde demir kullanılmıştır. İçeriğinde Nikel 7 - 10 oranındaydı. Meteorların genel yapısı 90 demir ve benzeri ile 8 Nikel kalanı değişik bir maden. MÖ. 2. 000 - 1. 000 arasında Anadolu ve Mezopotamya''da demir ergitilerek ve saf halde döküm yapılarak kullanılmıştır. Ortaasyada Türk atalarımızın da demir silah, araç gereç yaptıkları belirlenmiştir.

    23
    3
    yanıtYanıtla
    HATTİ:

    Demirden silahı ilk Hititler yapıp kullanmıştır. Hititler ( Etiler ) Türk soyudur. Mısırlılara karşı.

    17
    5
    yanıtYanıtla
    Dobra:

    ULAN SATILMIŞ İNGİLİZ SİYONİST PROJELERİNE ÇANAK TUTMA. ATALARI FİRAVUN OLAN SİYONİSTLER İKİ GÜN SONRA UZAYLILAR BİZDİK DİNLERİ BİZ GÖNDERDİK BİZE KÖLE OLUN DİYECEKLER BU HANÇER ŞİMDİDEN ONUN ALGISI.

    10
    11
    yanıtYanıtla
    Tungu:

    Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ kimdir, eserleri nelerdir öğrenin.

    10
    3
    yanıtYanıtla
    yerseniz:

    e ne olmuş tutankoman da faniymiş ölmüş her fani gibi o da ölümü tatmış. büyütmeyin.

    4
    3
    yanıtYanıtla
    avcı:

    sız hançerle ugrasacagınıza hergun gelen sehıtlerımıze bakın. hanıbarıselcılerı halledıyordu . ulkemızı hallediyorlar . sızlerde hançerle ugrasın.

    4
    2
    yanıtYanıtla
    sgsg:

    evlenme ne diye evleniyooooo

    yanıt0
    yanıt0
    Sendai:

    1928 Yılında Peru''nun başkenti Lima''nın 165 mil güneyinde 300 kafatası bulundu. Paracas kafatası denilen bunlar dikeyine uzunlamasına elipsoit biçimliydi. Arkeologlar uzaylı kafatası olarak kabul ettiler. Biçim ve hacim olarak insan kafatasından çok farklıydılar. 3. 400 yıllık geçmişe dayandığını hesapladılar. 1926 Yılında benzer kafatasları da Meksika''da bulunmuştu.

    4
    0
    yanıtYanıtla
    Sendai:

    Uzaylı olarak nitelenen yaşam formlarının uzun ömürlü, uzun boylu, güçlü beden yapıları olduğu benimsenmiştir. Yaklaşık olarak 12. 500 yıl önce meydana gelen Nuh Tufanı nedeniyle büyük bölümünün dünyayı terk ettiği, Çok az miktarın dünyada kaldığı fakat telef olduğu kabul edilmektedir.

    4
    0
    yanıtYanıtla
    Sendai:

    Araştırıp öğrenebilirsin. Kaynak verileri yerinde ( Mısır- İnka -Maya-Mezopotamya . . . ) görebilirsin. Hz. Nuh 4. peygamber. Tufan öncesi insan ömrü ortalama 900 yıl. 10 Nesil geçmiş Hz. Ademden sonra. 10x900 = 9. 000 yıl. 3. 600 Yıllık 6 dönem insanlık süreci. 3. 600 x 6 = 21. 600 yıl. 21. 600 - 9. 000 = 12. 600 yıl. Hesaplamalar ve kaynak verilere göre kıyamet 2. 082 yılı. ( doğrusunu Hz. Allah bilir ) 2. 082 - 2. 016 = 66 yıl. 12. 600 - 66 = 12. 534 Tufan günümüzden yaklaşık 12. 500 yıl önce dedim.

    yanıt4
    yanıt0
    Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title