Haberler

Türkiye'nin BM Temsilciliğine 61 Yılını Vermişti

Güncelleme:

New York'ta Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliğinde 61 yıl görev yapan ve 22 Aralık'ta hayatını kaybeden James Burns'ün cenazesi toprağa verildi.

New York'taki Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği'nde 61 yıllık görev süresiyle en uzun çalışan kişi olan ve 22 Aralık'ta hayatını kaybeden James Burns'ün (Jimmy) cenazesi toprağa verildi.

Burns için Brooklyn'deki Bethany Baptist Kilisesi'nde düzenlenen cenaze törenine Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik, Daimi Temsilci Yardımcısı Levent Eler, New York Başkonsolosu Levent Bilgen, Burns'ün Daimi Temsilcilikteki mesai arkadaşları ile sevenleri katıldı.

Törende konuşan Büyükelçi Halit Çevik, hayatının 61 yılını Daimi Temsilcilikte çalışarak geçiren Burns'ün, Misyon'un nereden nereye geldiğine şahitlik ettiğini belirterek "Yıllar boyunca iyi günleri de zor günleri de bizimle birlikte yaşadı. Onun işe başladığı zamandan bu yana Misyondan birçok diplomat geldi geçti ama Jimmy hep buradaydı" dedi.

Eski bir savaş gazisi olan James Burns'ün kendi ülkesine olan bağlılığına benzer şekilde büyük bir sorumlulukla Misyon'daki görevleri yerine getirdiğini dile getiren Çevik, "Onun işine bağlılığı birçoğumuza ilham ve enerji verdi. Jimmy içten, sıcak, harika bir insandı. Bu üzgün günümüzde tek tesellimiz, ailemizin bir parçası olarak onunla çalışma ayrıcalığını yaşamış olmamızdır. Onu gerçekten özleyeceğiz" diye konuştu.

James Burns'ün cenazesi kilisedeki törenden sonra Long Island'taki Calverton National Mezarlığı'nda toprağa verildi.

27 Kasım 1924'te Texas, Newboston'da doğan James Burns, 15 Ağustos 1951'de 27 yaşında Daimi Temsilcilikte göreve başladı.

Emekli olduğu 2012 yılından sonra da Daimi Temsilcilikte gönüllü olarak çalışmayı sürdüren Burns, halen görevde bulunan Büyükelçi Halit Çevik dahil toplam 17 BM nezdinde Türkiye daimi temsilcisi ile çalıştı. - New York

Kaynak: AA / Güncel

Halit Çevik Brooklyn New York Türkiye Politika Güncel Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title