Haberler

Birçok Dernek Üyesi TBMM Önünde Ayrı Ayrı Eylem Yaptı

Güncelleme:

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Ankara Dersimliler Derneği ve bazı kadın örgütleri TBMM önünde ayrı ayrı basın açıklaması yaptı.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Ankara Dersimliler Derneği ve bazı kadın örgütleri TBMM önünde ayrı ayrı basın açıklaması yaptı.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Ahmet Keser, yaptığı açıklamada, astsubayların TSK'nın bel kemiği olduğunu ifade ederek, baskı ve mobbing uygulamalarından dolayı şiddet ve darp olaylarının arttığını ileri sürdü.

Keser, Kıbrıs'ta bir alay komutanının, bir astsubaya fiziki şiddet uyguladığını iddia ederek, "Meslektaşımız bu durum sonrası bu halini sağlık raporuyla belgeledi. Albayı şikayet amacıyla gittiği tümen komutanından nasihat ve tehdit aldı" dedi.

Son 1 haftada 4 astsubayın intihar ettiğini öne süren Keser, şunları söyledi:

"Adaletsizlik, hukuksuzluk, mobbing, ekonomik adaletsizlik ve yetersizliklerin getirdiği baskıyı kaldıramayan astsubaylar, cinnet geçirme noktasına kadar gidiyorlar. Sadece 1 haftada 4 astsubay intihar etmiştir. Son 10 yılda intihar eden personel sayısı son 10 yılda verdiğimiz şehit sayısından fazladır. Ordu içerisinde elitistler ve avamlar ayrımını yapmaya çalışanlar, maalesef TSK'nın birliği ve bütünlüğünü eritmeye başlamışlardır."

-Ankara Dersimliler Derneği

Ankara Dersimliler Derneği üyesi bir grup, 1938'de yaşanan ' Dersim Olayları'nı kefen giyip, mum yakarak protesto etti.

Seyit Rıza ve arkadaşlarının göstermelik bir yargılanmanın ardından idam edildiğini öne süren Dernek Başkanı Yaşar Kılavuz, "Seyitlerimizin mezar yerleri açıklanmalı, Dersim 38'in devamı niteliğindeki, bütün ekolojik, ekonomik, kültürel uygulamalara son verilmelidir. Dersim adı iade edilmelidir" dedi.

Açıklamanın ardından dernek üyeleri, eyleme katılan vatandaşlara ve polislere helva ikram etti.

-Meclis'te başörtüsü yasağının kaldırılması

Anadolu Kadın Hareketi, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türk Kadınlar Birliği, T.C. Sanatçı İnisiyatifi, Türkiye Gençlik Birliği ve Vardiya Bizde Platformu üyeleri Mecliste başörtüsü yasağının kaldırılmasını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenci evleriyle ilgili sözlerini protesto etti.

Güvenpark'ta toplanıp TBMM'ye yürüyen grup, Meclis'in Dikmen kapısında açıklama yaptı.

Selma Tunca, grup adına yaptığı açıklamada, kadınlara yönelik düzenlemeleri eleştirerek, "Son dönemde kadınlar yararına gibi gösterilen, özünde kadını iş yaşamından sürgün eden, esnek çalışma, uzun doğum izinleri, çocuk sayısı oranında paralel destek gibi düzenlemeler bütünüyle kadınlarımızın aleyhinedir" iddiasında bulundu.

Gruba CHP Milletvekilleri Fatma Nur Serter ve Dilek Akagün Yılmaz destek verdi.

-eylem

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Keser Dersim Politika Güncel Haberler

title