Haberler

Türkiye'den Ata Yurduna Sağlık Desteği

(TİKA), Orta Asya Türk Cumhuriyetlerine yardım ve yatırım kapsamında, 64 Kazak doktorun eğitimini sağladı, Kırgızistan'da 150 yataklı hastane inşa etti.

Enes Kaplan - Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı

(TİKA), Orta Asya Türk Cumhuriyetlerine yardım ve yatırım kapsamında, 64 Kazak doktorun eğitimini sağladı, Kırgızistan'da 150 yataklı hastane inşa etti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TİKA tarafından yürütülen sağlık projeleri kapsamında Kazakistan Sağlık Bakanlığı'nın talebi üzerine Sağlık Bakanlığı'nın işbirliğiyle Kazak doktorlar için eğitim programı düzenlendi.

Geçen yıl 2 hafta ile 2 ay arasında değişen sürelerde, çeşitli branşlardan 64 Kazak doktora eğitim verildi. Proje kapsamında, bu yıl da düzenlenecek eğitim programına 190 Kazak doktorun katılması planlanıyor.

İstanbul ve Ankara'daki hastanelerde, doktorlara karaciğer, pankreas, safra kesesi yolları, jinekoloji, ebelik, çocuk onkohematolojisi, genel cerrahi gibi alanlarda eğitim verilecek.

Eğitimler çerçevesinde 10 Kazak uzman doktor da İstanbul Adli Tıp Merkezi'nde "Adli Ekspertiz" eğitimi aldı.

-Kırgızistan'da sağlık yatırımları-

Kırgızistan'da 2010 yılında meydana gelen olaylar sonrası, özellikle sağlık kurumlarının tahrip olması üzerine harekete geçen TİKA, hem kurumların tadilatı hem de yeni sağlık kuruluşlarının inşası için yeni projeler hayata geçirdi.

TİKA, bu kapsamda, Oş şehrinde 2 bin 760 metrekare kapalı alanı ve 150 hasta kapasitesi olan yeni bir hastane inşa etti. Hastanenin tefrişat işlerinin de 2013 yılında tamamlanması planlanıyor.

Oş ve Celalabad şehirlerinde bulunan ve olaylar sırasında tahrip olan 2 hastanenin de TİKA tarafından yenilendi.

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Kırgızistan Enes Kaplan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title