Haberler

Türk Tabipleri Birliği, Konya'daki doktor cinayetinin ardından 7-8 Temmuz'da greve gidecek

Güncelleme:

Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Kardiyoloji doktoru Ekrem Karakaya'nın silahla öldürülmesinin ardından Türk Tabipleri Birliği greve gitme kararı aldı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan TTB, 7-8 Temmuz tarihlerinde görev yapmayacaklarını duyurdu.

Türkiye'yi sarsan doktor cinayeti Konya Şehir Hastanesi'nde saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Yunak Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay, Konya Şehir Hastanesi'ne gitti. Kardiyoloji bölümüne geçen Akçay, Doktor Ekrem Karakaya'yı görmek istediğini söyleyerek doktorun kapısının önünde bir süre bekledi.

"ANNEMİ SEN ÖLDÜRDÜN DİYEREK ATEŞ ETTİ"

Doktor odasından hastanın çıkması ile içeri giren Akçay belinde bulunan silahı çıkarttı. "Annemi sen öldürdün o senin yüzünden öldü" diyerek silahını peş peşe ateşledi. Vücuduna 9 kurşun isabet eden Doktor Karakaya kanlar içinde yere yığılırken Mehmet Akçay aynı silahla kendisini başından vurarak intihar etti.

"7-8 TEMMUZ'DA GREVDEYİZ"

Olayın ardından hastanede büyük panik yaşanırken Türk Tabipleri Birliği'nden dikkat çeken bir karar geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Türk Tabipleri Birliği, Doktor Ekrem Karakaya'nın görevi başında katledildiğini dile getirdi. TTB, paylaşımın devamında "Şiddete karşı 7-8 Temmuz'da grevdeyiz!" ifadelerini kullandı.

Türk Tabipleri Birliği, Konya'daki saldırının ardından iki gün greve gidecek

BAKAN KOCA: ARAŞTIRMALAR SÜRÜYOR

Yaşanan saldırının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Konya Haberler

Bakmadan Geçme

Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli? Muhammed Akbey kimdir? Zafer Partisi Erzurum Pasinler Belediye Başkan Adayı Muhammed Akbey kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (22)

İhsan BAŞERLİ :

Yapılan katliamı kınıyorum. Ancak bir psikopat yüzünden yüzbinleri mağdur etme hakkınız da yok. Yapacağınız eylem daha çok kin ve nefrete sebep olmaktan öteye gitmez.

5
1
yanıtYanıtla
BİLAL BİLAL:

Görev mi bırakacaksınız yoksa. 8i yarım gün. Bayram tatili için bahane mi

4
1
yanıtYanıtla
Med Cezir:

Bunlarda zaten bırakmaya yer arıyor yanlış tedavi teşhis sonucu ölen kişilerin hesabını kim verecek

2
0
yanıtYanıtla
Mahfuz Demirtaş:

Doktorlar çalışmamak için iyi bir bahane bulmuşlar

2
0
yanıtYanıtla
Yusuf İsmail:

Zaten bildiğiniz başka birşey yok.askerlerimiz ne yapsın. insanların daha cok nefretini kazanıyorsunuz gerçi sizden olsa olsa Yunan tabipler Birliği olur baska bir cacık olmaz

1
0
yanıtYanıtla
hanifi yaldiz:

Ülkemizde çok eksik ve çözüm bekleyen konu var , çözüm için herkes tepkisini dile getirilmeli ama bu iş bırakarak mi çözülecek. Eğer öyleyse özel sektör dahil tüm kurumlar sırasıyla her gün iş bıraksın mağdur olanlar önemli değil sonuçta.

1
0
yanıtYanıtla
Adem Sahin:

İnsanlara yapılan saygısızliklar küçük düşürücü muamele bence siz değil halk greve gitmeli insanları aşağılamak hiç bir saglikcinin hakkı değil devlet önce halkın tarafına geçsin 1 kötü örnek bunları insanlara yaptığı herşeyi kapatmamalı

1
0
yanıtYanıtla
Gokhan Sinal:

Bunlar da hemen greve gitmeye hazırlar.

1
0
yanıtYanıtla
Mevlüt:

Tamam herkes üzüldü de grev ne alaka. Ruh hastası birinin yaptığı bir olay yüzünden masum hastalar mı cezalandıracaklar gtev yapıp.

1
0
yanıtYanıtla
Turan İNCEOZ :

Ey TTB , in artık doktorların ve sağlık çalışanlarının sırtından. En büyük kamburumuz TTB dır. Fesh edilmeli. Göstermelik beyanatlar la Dr un hakki savunulamaz.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title