Haberler

Türk Kökenli Milletvekili Kuzu, Hollanda'da Yüksek İlaç Fiyatlarına Savaş Açtı

Türk kökenli milletvekili Tunahan Kuzu, Hollanda'da son yıllarda giderek artan ilaç fiyatlarının düşürülmesi için mücadele başlattı.

İktidar ortağı İşçi Partisi (PvdA) Milletvekili Kuzu, yakında meclise sunacağı yasa teklifiyle ilaç fiyatlarını belirleyen kanunda değişiklik yapılmasını isteyeceğini belirterek, " Hollanda'da ilaç fiyatları, ilgili kanuna göre sadece Almanya, Belçika, Fransa ve İngiltere'deki ortalamaya göre belirleniyor. Oysa diğer ülkeler de baz alınırsa fiyatlar daha da düşer" dedi.

Norveç'te olduğu gibi fiyatların en ucuz dört ülke ortalaması baz alınarak belirlenmesini savunan Kuzu, bu yolla devletin ve bireylerin yüz milyonlarca avro tasarruf edebileceğini dile getirdi.

Son yıllarda yürürlüğe giren yeni sağlık sistemiyle ülkede sağlık harcamalarının sürekli arttığını hatırlatan Kuzu, bu tür önerilerle sağlık sigortası primlerinin düşmesi ya da en azından sabitlenmesini hedeflediğini kaydetti.

Partisinin desteklediği yasa teklifinin meclisin onayı ve Danıştay'ın uygun görmesinden sonra muhtemelen 2014 yılında yürürlüğe gireceğini anlatan Kuzu, "Hollanda'da yılda sadece ilaçlara 3,5 milyar avro harcıyoruz. Bu kanun yürürlüğe girerse 300-400 milyon avro tasarruf yapılabilir" diye konuştu. - Hollanda

Kaynak: AA / Güncel

İşçi Partisi Tunahan Kuzu Burhan Kuzu Hollanda Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title