Haberler

Türk Kızılayından Hükümlü Ailelerine Yardım Eli

Türk Kızılayı ile Ankara Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında, denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan hükümlülerin ihtiyaç sahibi ailelerine yardım sağlamak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Türk Kızılayı ile Ankara Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında, denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan hükümlülerin ihtiyaç sahibi ailelerine yardım sağlamak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Ankara Adliyesinde, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak ile Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu tarafından imzalanan protokol, denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan hükümlülerin ihtiyaç sahibi ailelerine gıda yardımı ve öğrenci çocuklarına kırtasiye, giyim ve burs imkanı sağlanmasını kapsıyor.

Protokol imza töreninde konuşan Güllüoğlu, Türk Kızılayının gerek ülke içinde, gerekse uluslararası alanda yaptığı özverili çalışmalarla Türk milletinin gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Türk Kızılayının ihtiyaç sahiplerine verdiği koşulsuz destekle Türkiye'nin yüz akı olduğunu ifade eden Güllüoğlu, cezaevinde bulunan ve denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerin bakıma muhtaç olan aileleri ve çocuklarının mağduriyetinin bir nebze de olsa giderilmesi amacıyla Ankara Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile protokol yaptıklarını belirtti.

Güllüoğlu, protokolle denetimli serbestlikten yararlananların ailelerine gıda, çocuklarına kırtasiye ve giyim yardımı yapacaklarını, hükümlülerin üniversite öğrencisi çocuklarına da yılda bir defa 250 lira ödemeyi amaçladıklarını bildirdi.

"Ailenin mağdur olmasının önlenmesi önemli"

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Kodalak da hükümlüleri topluma kazandırmayı amaçlayan denetimli serbestlik uygulamasının aslında bir infaz kurumu olduğunu, bu nedenle uygulamayı çok ciddi bir disiplinle yürüttüklerini vurguladı.

Kodalak, "Cezaevine giren bazı hükümlülerin aileleri bakıma muhtaç kalabiliyor. Bazen hükümlüden çok ailesi cezalandırılıyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yaşadıkları sorunların çözülmesi, anne veya babalarının suçlarından dolayı ailenin daha da mağdur olmasının önlenmesi için bu protokolü çok önemli buluyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Güllüoğlu Harun Kodalak Türk Kızılayı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title