Haberler

Türk Doktorları Azerbaycan'da

Güncelleme:

KBB uzmanları, Bakü'deki kongrede bilgi ve tecrübelerini Azerbaycanlı meslektaşlarıyla paylaştı.

Yakın Avrasya Afrika Kulak Burun Boğaz (KBB) Derneği'nin 1. Kongresi, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılıyor.

Azerbaycan Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir enstitüde düzenlenen kongreye Türkiye, Azerbaycan ve diğer Türk Cumhuriyetlerinden 260'a yakın uzman ve öğretim üyesi katıldı.

KBB ihtisası olan Azerbaycanlı doktor ve öğrencilerin ilgi gösterdiği ve geniş katılım sağladığı kongrede, KBB konusundaki çağdaş tedavi yöntemleri tartışılırken, katılımcılar tecrübe paylaşımında bulundu.

Kongrenin organizatörlerinden Yakın Avrasya-Afrika Kulak Burun Boğaz Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Celil Göçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak Türk ve akraba topluluklarla işbirliğini artırmaya çalıştıklarını söyledi.

Kalıcı işbirliği oluşturulması için meslekler arasında yakın işbirliğinin sağlanması gerektiğine dikkati çeken Göçer, Türkiye'nin 13 farklı üniversitesinden 18 KBB uzmanı akademisyenle Bakü'ye geldiklerini ve yoğun program gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Türkiye olarak dost ve akraba ülkelere karşı sorumluluklarının olduğunu vurgulayan Göçer, "Bilgi ve tecrübe paylaşınca artar. Biz de KBB alanındaki tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Bu, uzun süreli bir çalışmanın başlangıcı. İşbirliğimizi diğer Türk Cumhuriyetleri ve yakın komşumuz olan ülkelerle devam ettireceğiz" dedi.

Göçer, kongrede farklı oturumlarda yapılan bilimsel sunumların yanı sıra KBB asistan öğrencileri arasında "poster yarışması" düzenlendiğini ve kazanan öğrencinin Türkiye'ye eğitim almaya gönderileceğini bildirdi. - Bakü

Kaynak: AA / Güncel

Celil Göçer Azerbaycan Türkiye Bakü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title