Haberler

Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneğinden "inme farkındalığı" için kısa film yarışması

Güncelleme:

Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir, inme hakkında farkındalık oluşturmak için kısa film yarışması düzenlediklerini bildirdi.

Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir, inme hakkında farkındalık oluşturmak için kısa film yarışması düzenlediklerini bildirdi.

Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, dünyada her yıl 17 milyon kişinin inme geçirdiğini, bunlardan 6 milyonunun hayatını kaybettiğini ifade etti.

Türkiye'de ise yılda 140 bin kişinin inme geçirdiğini, 40 bin kişinin inme veya inmeye bağlı komplikasyonlar nedeniyle vefat ettiğini belirten Özdemir, "Diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de toplum giderek yaşlanıyor. Buna bağlı olarak da inme görülme sıklığının artması bekleniyor. Dernek olarak, bu riske karşı 'inmede çare erken müdahale' sloganıyla toplumu, inmenin erken müdahaleyle önlenebileceği konusunda bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz." bilgisini paylaştı.

Özdemir, Türkiye'de inme görülme sıklığının artmasına karşın, buna bağlı ölüm ve engelli kalma durumlarının azaldığına dikkati çekerek, "Ülkemizde inmeye bağlı ölüm ve engelli kalma durumlarının azalması, inme hakkındaki farkındalık çalışmalarının önemini ortaya koyuyor." ifadesini kullandı.

"Yarışmayla inme konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz"

Dernek olarak inme konulu kısa film yarışması düzenlediklerini belirten Özdemir, şu bilgileri verdi:

"'Farkında mısınız?' adıyla düzenlediğimiz kısa film yarışmasıyla inme konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz. Türkiye ve KKTC'den 18 yaş üstündeki herkes yarışmamıza katılabilir. Yarışmaya katılmak isteyenler, 10 Eylül Cuma günü saat 17.00'ye kadar basvuru@farkindamisinizkisafilm.com e-posta adresine kısa filmlerini gönderebilirler. Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiye ise www.farkindamisinizkisafilm.com sitesinden ulaşılabiliyor."

Prof. Dr. Özdemir, yarışmanın birincisine 9 bin, ikincisine 4 bin 500, üçüncüsüne 3 bin 500 lira para ödülü verileceğini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title