Haberler

Türbede Sarık Hırsızlığı

Güncelleme:

Çorum'da girdiği türbeden, mezarın baş bölümünde bulunan sarığı çalarak kaçtığı öne sürülen kişi, başka bir türbenin yakınında yakalandı.

Çorum'da dua etme bahanesiyle girdiği türbeden, mezarın baş bölümünde bulunan sarığı çalarak kaçtığı öne sürülen kişi, başka bir türbenin yakınında yakalandı.

MEZARIN BAŞ BÖLÜMÜNDEKİ SARIĞI ÇALDI

Kunduzhan Mahallesi'ndeki Seydi Vakkas türbesinden hırsızlık yapıldığı ihbarını alan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, gittikleri türbede yaptıkları incelemede, mezarın baş bölümünde bulunan sarığın çalındığını tespit etti.

Türbe görevlisi olan ve hurdacılıkla geçimini sağlayan  Ercan Çetin'in ifadesine başvuran ekipler, görevlinin şüpheliye verdiği poşetin renginden hareketle çevrede araştırma başlattı.

SARIĞI POŞETİN İÇİNE KOYMUŞ

Yaklaşık bir saat süren araştırma sonunda ekipler, şüpheliyi, kent merkezindeki Kerebi Gazi türbesi yakınlarında yakaladı. Adının Paşa C. (37) olduğu öğrenilen şüpheli gözaltına alınarak Çarşı Polis Merkezine götürüldü. Çalınan sarığın da şüphelinin elindeki poşette bulunduğu bildirildi.

Olayın şoku nedeniyle gözyaşlarına hakim olamayan türbe görevlisi Ercan Çetin, AA muhabirine, sabah saatlerinde elinde Kur'an-ı Kerim'le gelen şüphelinin dua etmek istediğini belirterek türbeye girdiğini anlattı.

Çetin, yaşananları şöyle dile getirdi:

"POŞET İSTEDİ"

"Sabah saatlerinde bir kişi geldi. Elinde Kur'an-ı Kerim vardı. İçeride okumak ve dua etmek istediğini söyledi. Türbeyi açtım. O içeriye girdikten sonra ben dışarı çıktım. Aradan biraz vakit geçtikten sonra yanıma gelerek benden bir poşet istedi. Ben de ona küçük boy bir poşet verdim. Onu kabul etmedi, daha büyük poşet istedi ve ona istediği boyutta bir poşet verdim. Biraz vakit geçtikten sonra verdiğim poşetle çıktı ve selam verdikten sonra yanımdan ayrıldı. Hareketlerinden şüphelendim. İçeri girdiğimde sarığın yerinde olmadığını gördüm ve durumu polise bildirdim."

Çarşı Polis Merkezi Amirliğinde ifade verdiği sırada şüphelinin yakalandığı haberini aldığını kaydeden Çetin, bu sırada sarıkla şüphelinin getirildiğini ve kendisinin tespitte bulunduktan sonra sarığın teslim edildiğini dile getirdi.

"SARIĞI YERİNDE BULAMAYINCA ÇOK ÜZÜLDÜM"

Türbenin 10 yıldır bakım ve temizliğini yaptığını, bugüne kadar böyle bir olayla karşılaşmadığını vurgulayan Çetin, "2004 yılından beri bu türbeye bakıyorum. Elimden geldiğince ilgileniyorum. Sarığı yerinde bulamayınca çok üzüldüm. Nasıl da buna uzanırlar diye üzüldüm. Acaba meraklandı da 'sarık bende kalsın' diye mi düşündü bilmiyorum ama sarığı geri teslim aldığıma çok sevindim. Sanki kendi eşyam kaybolmuş da o bulunmuş gibi sevindim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Ercan Çetin Çorum Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

refundefined:

cubbesini birakmis

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title