Haberler

Tülin Erkal Kara'dan Anlamlı Ziyaret

Güncelleme:

AK Parti Bursa Milletvekili Tülin Erkal Kara, "Türkiye'nin Kadın Girişimcisi" Nurcan Özdemir'i ziyaret etti.

Bu yıl düzenlenen " Türkiye'nin Kadın Girişimcisi" yarışmasında birinci olarak Bursa'ya büyük gurur yaşatan EPSA Yalıtım Ambalaj ve Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir'i, AK Parti Bursa Milletvekili Tülin Erkal Kara, Barakfakih Sanayi Bölgesi'ndeki üretim tesisinde ziyaret etti.

Sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyarette; kadının iş dünyasındaki yeri ve kadın istihdamının artırılmasına yönelik çalışmalarla, girişimcilik konuları öne çıktı.

Erkek egemen bir sektörde, 35m2'lik bir dükkândan toplamda 14 bin m2'lik iki üretim tesisine uzanan yolculuğu ile tüm Türkiye'yi kendine gıpta ile baktıran EPSA Yalıtım Ambalaj Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, Kara'nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Özdemir, " Türkiye'nin Kadın Girişimcisi ödülüne layık görülmem benim omuzlarımdaki yükü daha da artırdı. Rol model olarak görülmenin verdiği sorumlulukla, yeni girişimcilerin sorunlarının çözümüne yönelik her fırsatı değerlendiriyorum. Davet edildiğim toplantıların tümüne katılmaya gayret

ederek, iş hayatında kadın istihdamının arttırılması ve girişimcilerin desteklenmesi gerekliliğini vurguluyorum. Bu anlamda Bursa Milletvekilimiz Sayın Kara'nın ziyaretinden büyük memnuniyet duydum. Vekilimize, iş hayatında kadınların karşılaştıkları sorunları anlatarak, özellikle siyasette yer

alan kadınlardan beklentilerimizi dile getirme fırsatı verdiği için çok teşekkür ediyorum" dedi.

EPSA yalıtım, ambalaj ve yapı kimyasalları üretimi yapan Nurcan Özdemir, ziyarette kadınların çağı yakalamaları ve güçlü olmaları gerektiğini de ifade etti. Özdemir, "Günümüzün iş kadını ve girişimciler olarak hızla gelişen ve ilerleyen iş dünyasında, mevcut işimizdeki yapımızı korumak asla yeterli değil. Mevcudiyetimizi korurken, gelişmeye, büyümeye açık ve hazır olmalıyız. Sektör hakimiyetimizle, finansal ve yapısal olarak ve elbetteki vizyonumuzla çağı yakalayarak güçlü olmak biz kadınların görevi" şeklinde sözlerini tamamladı.

Milli Savunma Komisyonu ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Üyesi AK Parti Bursa Milletvekili Tülin Erkal Kara ise, Nurcan Özdemir'i bizzat tebrik edebilmek amacıyla ziyaret ettiğini söyledi. Kara, "Yarışma akabinde kendisini arayarak kutlamıştım, ziyaret ancak

bugüne nasip oldu. Nurcan Hanım, sadece Bursa için değil, ülkemiz için çok önemli bir örnek. Biz kadınların gurur kaynağı olduğunu düşünüyorum. Kadınların, istedikten ve vazgeçmedikten sonra gelebileceği noktanın en güzel örneğidir.Kendisini kutluyorum" dedi.

Kara, hükümet olarak girişimcileri desteklemek için yaptıkları çalışmalardan da söz ederek; "Son veriler Türkiye'de çalışma potansiyeline sahip 29 milyon kadından yalnızca 7 milyonunun çalışma imkânı bulabildiğini gösteriyor. Bu tablo henüz değerlendirilmeyen işgücü potansiyelimizin ne kadar büyük olduğunu ortaya koyuyor. Bu potansiyeli fırsata dönüştürmeliyiz. KOSGEB Türkiye için büyük bir şans. Bu nedenle tüm girişimcilerimizin KOSGEB'in ve diğer devlet kurumlarının sağladığı imkânlardan faydalanmasını tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Tülin Erkal Kara Nurcan Özdemir Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title