Haberler

TÜBİTAK'taki Sahte Diplomalı Damat 2 Yılda 423 Bin TL Almış

Güncelleme:

Eski Teknoloji Bakan Nihat Ergün'ün damadı olduğu ortaya çıkan ve sahte diplomayla TÜBİTAK'ta 2 yıl çalışan Hasan Başaran'ın kurumdan 423 bin lira aldığı ortaya çıktı.

Yasadışı dinlemeler soruşturmasında 'Resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık' suçlamasıyla tutuklanan, eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün kardeşinin damadı Kamu Sertifikasyon Yöneticisi Hasan Başaran'ın TÜBİTAK'taki 2 yıllık görev süresi boyunca kurumdan 423 bin lira aldığı bildirildi.

Askerlik şubesi de Başaran'dan sahte diploma ile kısa dönem askerlik yapması konusunda savunma istedi.

Daha önce konuyla ilgili açıklama yapan eski Bakan Ergün, "Haberimiz yoktu, bizi de kandırdı." demişti.

HARCAMALARI DA İNCELEMEDE

TÜBİTAK'taki Cemaat yapılanması iddialarıyla ilgili sürdürülen soruşturmada Başaran, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği ve yüksek lisans diplomalarının sahte olduğunun anlaşılması üzerine 16 Ocak 2014'de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Soruşturmayı yürüten Savcı Serdar Coşkun, Başaran'ın sahte diplomasını kullanarak kendisine ne kadar ödeme yapıldığını TÜBİTAK'a sormuştu.

HARCAMA YERLERİ İNCELEMEDE

TÜBİTAK, savcılığa gönderdiği yanıtta Başaran'a görev yaptığı 2 yıllık süre boyunca yaklaşık 423 bin TL ödeme yapıldığını bildirdi. Savcılık kaynakları, Başaran'ın yaklaşık 7 yıl Kocaeli Belediyesi'nin şirketi KENT KONT'ta müdürlük yaptığı döneme ilişkin ücret bilgilerinin de gelmesi ile kendisine devlet tarafından yapılan ödeme miktarının artacağına dikkat çekti. Savcılığın, MASAK aracılığıyla, Başaran'ın aldığı paraları nerelere harcadığını da incelettiği öğrenildi.

ASKERLİK ŞUBESİ SAVUNMA İSTEDİ

Sahte diploma ile kısa dönem askerlik yapan Başaran için Kocaeli Askerlik Şubesi de harekete geçti. Şube, savcılık aracılığıyla, cezaevinde bulunan Başaran'ın sahte diploma ile kısa dönem askerlik yapması konusunda savunmasını istedi. Başaran'ın soruşturma kapsamında dava açılması ve cezasını çekmesi halinde, kalan askerlik hizmetini er olarak tamamlamak üzere askere alınacağı belirtiliyor. Başaran savcılık sorgusunda, "Bedelliden yararlanır mıyım" diye sormuştu. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Nihat Ergün Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500

Yorumlar (124)

murat özmen:

hiç şaşırmadım ne de olsa akpartililer . . . hırsızlık yolsuzluk yandaşlık onların genlerinde var

52
2
yanıtYanıtla
siyah kalem:

rahat olun tutuksuz yargılanır. sonrada yetersiz delil sebebiyle dava düşer. . . .

45
2
yanıtYanıtla
OSMANİYELİ:

BU ADAMLARIN GENETİĞİNDE VAR HIRSIZLIK. HESAP SORAN OLMAZSA HIRSIZLIĞIA DEVAM

43
3
yanıtYanıtla
schwarzlichmobilWeb@haberler.com:

Maşallah kamu damatlara aktarılıyormuş... bildiğin saltanatın aslı çoktan başlamış. Mallar paylaşılmaş. Acaba baska kimlerin damatları yeğeni kardeşleri var etrafta.

37
1
yanıtYanıtla
el kurdiMobil-ANDROID:

bu sahtekar ya cemaatcidir, ya pkk lidir yada CHP lidir.

10
28
yanıtYanıtla
xem:

kim olduğu yazıyor. okumadın mı?

yanıt11
yanıt0
dogrum@m.m:

Sen nesin....

yanıt6
yanıt0
bende kürdo:

el kurdi sen tam bir embesilsin. gözün kör, kulağın sağır, başkaları tarafından yönlendirilmeyi seven . . . . ii zekalının tekisin.

yanıt2
yanıt0
baranmobilWeb@haberler.com:

NE ZAMAN BU MILLET IMANA GELIP KAFIRLERI DEFEDECEK

37
0
yanıtYanıtla
Salihm@m.m:

Muslumana Kafir dersen dinden çıkarsın

yanıt1
yanıt6
Tüm 124 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title