Haberler

Trabzon'da Engelliler Arası Evlilikler ve Sonuçları Projesi

Trabzon’da “Engelliler arası evlilikler ve sonuçları projesi” tanıtım toplantısı Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Trabzon'da "Engelliler arası evlilikler ve sonuçları projesi" tanıtım toplantısı Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Toplantıda söz alan Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu, herkesin engelli olmaya aday olabileceğini belirterek, çalışmanın herkese hitap ettiğini söyledi.

Dr. Hamzaoğlu, engellilere ayrı bir önem verdiklerini belirterek, "Geçirdiğimiz trafik kazası sonrasında ya da yakalandığımız bir hastalık sonrasında, ya da yaşlılık sonrasında engelli olmayacağımızın bir garantisi yok. Hepimiz aslında engelli olmaya da bir nevi aday durumundayız. Dolayısıyla engellilere ait yapılacak bütün düzenlemeler destekleyici çalışmaların sonuçta toplumun sadece belli bir kesimine ait yatırımlar, belli kesiminde ait desteklemeler olduğunu düşünmüyoruz. Toplumun tamamına hitap ettiğini düşünüyoruz. Sonuçta yakınlarımız olabilir, evlatlarımız olabilir. Sağlıklı insanlar da engelli çocuk sahibi olabilir. Sonuçta hepimize hitap eden bir çalışma olduğuna inanıyoruz. Bu anlamda bir halk sağlığı çalışması olarak engellilere ayrı bir önem veriyoruz" dedi.

PROJENİN AMAÇLARI

Projenin amaçları hakkında bilgi veren Dr. Hamzaoğlu, "1- Engelli Sağlık Danışma Merkezlerinin Kurulması. Engellilerin karşılaşabilecekleri sağlık sorunlarını öngörmesini sağlayabilecek düzeyde bilgilendirilmelerinin sağlanacağı ve sağlık alanlarında gerek duydukları bilgilere tek merkezden ulaşabilecekleri Engelli Sağlık Danışma Merkezlerinin kurulmasının gerekli olup olmadığının araştırılması. 2. Genetik hastalıkların geçişinin önlenmesi çalışmaları; Bireylerin mevcut engel durumlarını genetik olarak çocuklarına aktarmalarını önlemek ve sağlıklı çocuklar dünyaya getirmelerini sağlamak amacıyla Gençlik Danışmanlık Merkezlerine yönlendirilmeleri ve bu merkezlerin çalışmalarından yararlanması çalışmaları. 3. Engelli bireylerle ilgili istatistiksel ve yorumlanabilecek özellikte veriler elde etme. Anket çalışması dahilinde; engelli/engelli, engelli-engelsiz evlenme oranları. Ortalama çocuk sayıları, aile planlaması eğitimi alma durumları, evlenme yaşları, ikamet ettikleri kişiler, eğitim durumları" dedi.

Toplantıya, Ortahisar İlçe Kaymakamı Osman Ateş, Sağlık İl Müdürü Dr. Kemal Süleyman da katıldı.

Öte yandan, Trabzon'da "Engelliler arası evlilikler ve sonuçları projesi" Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının EDES (Engelliler Destek Programı) kapsamında finanse ettiği Trabzon Valiliği Koordinasyonunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Trabzon Kent Konseyi Engelliler Meclisi ortaklığı ile Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Köksal Hamzaoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title