Haberler

Torun Gökçek'lerin Satranç Başarısı

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in torunları Ahmet ile Melih, küçük yaşta satrançta elde ettikleri başarı ile adlarından söz ettiriyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in torunları Ahmet ile Melih Gökçek, küçük yaşta satrançta elde ettikleri başarı ile adlarından söz ettiriyor. Daha önce çeşitli turnuvalarda şampiyonluklar kazanan büyük torun Melih Gökçek ile abisinin izinden giden küçük torun Ahmet Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Ankara Spor Kulübü Takımlar Arası Satranç Turnuvası'nda yine şampiyon oldu.

Belediye internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Ankara Spor Kulübü'nün Ankara Büyükşehir Belediyesi Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi'nde düzenlediği satranç turnuvasına, bin sporcunun ön elemesinin ardından başarılı olan 180 öğrenci katıldı.

Katılımcı öğrenciler, veliler ve satranç sevenlerin de izlemeye geldiği turnuva tam bir şenlik havasında geçti. Çocuklar, boşta kalan zamanlarında da merkezdeki oyun alanlarında doyasıya eğlendi.

Çekişmeli geçen müsabakalar sonunda başarılı olan çocuklara madalyaları törenle verildi.

1,2,3 ve 4. sınıf öğrencilerinin katıldığı turnuvada, 1. masada Melih Gökçek, 2. masada İbrahim Bilge Ulusever, 3. masada Ege Öztürk, 4. masada Mehmet Zahit Ulusever, 5. masada Onat Solak ve 6. masada Ahmet Gökçek şampiyon oldu. Turnuvada Mavi Leoparlar takımı şampiyon olurken, Samanyolu Koleji İbrahim Akıncı İlköğretim Okulu İkinci ve Sincan Çocuk Kulübü ise Üçüncülüğü kazandı.

Ankara Spor Kulübü yetkilileri, başarı ile sonuçlanan bu ve benzeri turnuvalar sonucunda kendi yaş kategorisinde dereceye giren sporcuları belirleyerek, 2016 yılında Bakü'de düzenlenecek olan Satranç Olimpiyatlarına katılacak kadroya aday sporcu yetiştirmek hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Melih Gökçek Ahmet Gökçek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title