Haberler

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan: Kısıtlamaların kaldırılması için 2'nci doz aşılamanın tamamlanması gerek

Güncelleme:

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "Şu an için okulların açılması veya diğer kısıtlamalar ile ilgili kararları değerlendirmek için biraz erken olacağı kanısındayım. En azından 2'nci doz aşılama yapıldıktan sonra peyderpey kısıtlamaların ve okulların açılmasını düşünmenin daha doğru olacağı kanısındayım" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 15 Şubat'tan itibaren okulların mümkün olduğu kadar daha yüksek bir kapasiteyle açılması gerektiği noktasında bir kararlılıklarının olduğunu açıklamıştı. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan yaptığı açıklamada, çocukların bir an önce okula gitmesinin herkesin ortak gayesi olduğunu söyledi.

"MART AYININ ORTASI GİBİ BAZI ŞEYLERİ DEĞERLENDİRMEK DAHA DOĞRU"

İlhan, "Şu anki artan vakalarla beraber şubat ayı başında bir daha değerlendirmenin daha doğru olacağını kanısındayım. Şu an için okulların açılması veya diğer kısıtlamalar ile ilgili kararları değerlendirmek için biraz erken olacağı kanısındayım. Çünkü aşılama ocak ayının ortası itibariyle başladı. Daha aşının 2'nci dozunu sağlık çalışanları ya da hasta oldukları zaman en çok hayatlarını kaybeden büyüklerimiz olmadı. Bu nedenle en azından 2'nci doz aşılama yapıldıktan sonra peyderpey kısıtlamaların ve okulların açılmasını düşünmek daha doğru olacağı kanısındayım. Bir hesap yapacak olursak aşılamaya ocak ayının ortası gibi başladık. Şubat ayının ortasında 1 doz daha aşı yapılacak olursa antikorların oluşma düzeyinin en iyi 7'nci haftadan sonra olduğunu varsayarsak, mart ayının ortası gibi bazı şeyleri değerlendirmenin daha doğru olacağını düşünüyorum. Bu benim kişisel görüşüm" dedi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan: Kısıtlamaların kaldırılması için 2'nci doz aşılamanın tamamlanması gerekGazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan

"MUTASYON NEDENİYLE KISITLAMALARIN KALDIRILMASI İÇİN HENÜZ ERKEN"

Prof. Dr. İlhan, koronavirüs enfeksiyonun 1 yılını doldurduğu halde hala pek çok bilinmezliğin olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Örneğin, mutasyonu 2 aydır konuşuyoruz. Bir şeye başladıktan sonra tekrar geri adım atmak çok zor oluyor. O nedenle yayılma patenine bakmak gerekiyor. 'Mutasyonlu virüs ne kadar yayılıyor', 'ne kadar çok kişiyi etkiliyor', 'ne kadar ağır hastalık yapıyor' ona göre değerlendirmek gerekiyor. Çünkü mutasyon varsa ve hızlı yayılıyorsa, pek çok alanı etkileyecektir. Şu an 7 binlere çıkan vaka sayımız var. Şu an mutasyonlu virüs olduğu için açıkçası kısıtlamaların kaldırılması ya da gevşetilmesini konuşmak için erken olduğunu düşünüyorum. Vatandaşların geldiğimiz aşamada fiziksel mesafe, maske ve hijyene daha çok dikkat etmeleri, özellikle hafta sonlarında evlerde ya da turistik mekanlarda kapalı alanlarda bir araya gelmekten kaçınmaları; bulundukları ortamı da mutlaka temiz havayla havalandırmaları en doğru yaklaşım olacaktır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Toplum Bilimleri Kurulu Mustafa Necmi İlhan Gazi Üniversitesi Ziya Selçuk Haberler

500

Yorumlar (22)

Hakan:

Kısıtlama esnafa garibana var tek. Miting kongre lüks tatil hepsi serbest. Artık bu ülkeden umut yok az düzelir desek başka bir yanlış yapıyorlar.

20
5
yanıtYanıtla
Restoranlar Açılsın:

Restoranlar kapalı ise Hotelleride kapat eyyyy bilim kurulu ama kapanmaz turist geliyor

19
5
yanıtYanıtla
Adınız:

Korona değil yokluk öldürecek milleti..

17
6
yanıtYanıtla
Doktor:

Aşılamayı bir an önce tamamlayın da normal hayata dönelim. Eskiden evde kalıp günlerce dışarı çıkmayan ve bundan tarifsiz keyif alan ben bile artık eski günleri özledim. Hatta geçen hafta kardeşim “düğüne gitmek istiyorum” bile dedi. O kaosu özlemiş söylediğine göre. Artık eskiye dair hiç sevmediğimizi sandığımız pek çok şeyi bile özledik. Aşılama tamamlansın ve “eski” hayatımıza kavuşalım istiyoruz.

16
6
yanıtYanıtla
Murat:

Esnafın anası ağladı en azından biraz daha esneklik yapında halk bunalıma girdi

16
5
yanıtYanıtla
Oktay Coşkun:

Bunların tuzu kuru esnafı düşünmezler virüs sadece fakir insanlar için var herhalde binlerce kişiyle yaptıkları kongrelerde virüs diye bir şey yok sanki

yanıt8
yanıt2
Tt:

Muradım esnafımda ana mı galdı ağlayacak. Evlad olsa sevilmez ettiler esnafı. Gören terk ediyo. Yalnız kimsesiz sefil esnaf. Esnafa Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah

yanıt3
yanıt2
levent:

bundan evvel actilar cafeleri restorantları ne oldu ne isletmeler nede müşteri maske mesafe hijene dikkat edilmedi gözümle gordum beşıktaş beyoglu taksim vs.herkes dibdibe 1 masada 10 kisi ne mesafe ne maske birde plajlar tekne partileri discolar barlar hoppppp tekrar vakalar 30.000 ayni hikaye acilsa yine aynı film olacak sonra kim uğraşıyor saglikcilar full hastaneler bitene kadar acilmasin yada maksimum 5 kisi iceriye alinsin ihlal edenede cok agir direkt 3 ay kapama cezasi ama uyarlarmi soru isareti ????

9
11
yanıtYanıtla
Ahmet:

Virüs sadece resteraunt ve cafelerden insanlara geçiyor anladığım kadarıyla Tranvaylar tıklım tıklım pazar yerleri adım atacak yer yok oteller açık termal tatil köyleri açık avm ler açık marketler insan kaynıyor camiler dolu kayak merkezleri dolu Corana sadece resteraunt ve cafelere takılıyor galiba yüzbinlerce çalışan 3 aydır hiçbir destek almadan evlerindeler herkesin keyfi yerinde mekan sahipleri daha nekadar dayanacak ayrıca fabrikalar 3 vardiya çalışıyor insanların aklıyla oynamayın yeter

17
2
yanıtYanıtla
Leyla:

BIKTIK SİZİN KİŞİSEL GÖRÜŞLERİNİZDEN, BİLİME İNANCIMI YİTİRDİM SAYENİZDE

15
2
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title