Haberler

Son dakika haber: Gaziantep'te şehit yakınları ve gaziler otobüse bindiğinde "Vatan size minnettar" anonsu yapılıyor

Güncelleme:

Bir son dakika haberine göre Gaziantep'te toplu ulaşım otobüslerine binen şehit yakınları ve gaziler, elektronik kartlarını cihaza okuttuklarında "Vatan size minnettar" anonsu duyuluyor.

Gaziantep'te toplu ulaşım otobüslerine binen şehit yakınları ve gaziler, elektronik kartlarını cihaza okuttuklarında "Vatan size minnettar" anonsu duyuluyor.

Büyükşehir Belediyesi belediye otobüslerinde şehit yakınları ve gazilere yönelik sesli anons uygulaması başlattı.

Şehit yakınları ve gazilerin belediye otobüslerinde kullandığı Gazi Ulaş Kent Kart'ı okuttukları sırada cihazdan "Vatan size minnettar" sesi yükseliyor.

Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Abdullah Aksoy, yeni uygulamaya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bütün halkımız şehit ve gazilerimize minnettar. Onlar için ne yapsak azdır. Gerçekten maddi olarak onların hakkını ödemek mümkün değil. Bir taraftan onları onurlandırırken bir taraftan da onlara dua ediyoruz. Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun. Allah rahmet eylesin. Geride kalanlara Allah, sabır versin." diye konuştu.

Türkiye Hak Malulü Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Gaziantep Şubesi Başkan Yardımcısı Adem Fakçı ise "gazi şehir"de gazi ve şehit yakını olmanın ayrı bir duygu olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Daire Başkanı Mehmet Abdullah Aksoy ve belediye yönetimine desteklerinden dolayı teşekkür eden Fakçı, "Toplu taşıma araçlarında 'Vatan size minnettar' sesli mesajı bizi mutlu etti. Bu çalışma, şehit ve gazi yakını olma konusunda bizleri güçlendiriyor. Çok güzel bir çalışma oldu. " dedi.

Fakçı, Gaziantep'in 500 şehit ve 700'e yakın gazisiyle bölgede en çok şehit veren il olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Yerel Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title