Haberler

Tolon Paşa'dan JİTEM İtirafı

Güncelleme:

Tolon: Jitem, Güneydoğu'da bir dönem deneme amaçlı kurulan bir yapıdır.

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin görülen davanın 73. duruşmasında, video konferans sistemiyle görüntüsü karartılarak ifade veren davanın sanığı ve tanığı İlker Çınar, tutuklu sanık emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon ile avukatı İlkay Sezer'in sorularını yanıtladı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Çınar, TUSHAD'ın varlığına dair kendisi adına düzenlenmiş kimlik kartı da dahil birçok belgeyi ibraz ettiğini ve bunların dava dosyasında bulunduğunu ifade etti.

Sanık avukatı İlkay Sezer'in yönelttiği sorularla "manipülasyon yaptığını" ileri süren Çınar, TUSHAD'dan kendisine talimatların kurye aracılığıyla geldiğini, her ayın 20'sinde görüştüğü kuryeden maaşını aldığını, telefonlarının incelenmesi halinde her ayın 20'sinde aynı noktadan baz alındığının görüleceğini söyledi.

Çınar, avukat İlkay Sezer'in mahkemeye sunduğu ve kendisinin 1994 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığına yazdığı dilekçeyle yeniden görevine iade edilmesini talep ettiğine ilişkin belgeyi kabul etmediğini ve böyle bir dilekçe yazmadığını iddia etti.

Çınar, "Ben görevden atılmadım, TUSHAD tarafından başka bir göreve getirildim ve kağıt üzerinde atılmış gibi gösterilmişim. Çalışmaya devam ederken neden böyle bir dilekçe yazayım" dedi.

TUSHAD'ın 1999 yılında revize olduğunu ve sivilleştiğini ileri süren Çınar, "Cumhuriyet Mitinglerinin organize edilmesinin buna örnek olduğunu" savundu.

Çınar, daha önceki ifadelerinde eski 2. Ordu Komutanı Hasan Iğsız'ın da TUSHAD'da görevli olduğunu söylediğini hatırlatarak, "Bu konuda görgüye dayalı bir delilin var mı?" sorusunu yönelten İlkay Sezer'e "Hasan Iğsız'ın TUSHAD'da idari personel olduğunu Mehmet Ülger defalarca söylemişti. Orgeneral Hasan Iğsız'ın TUSHAD'da görevli olduğuna dair görgüye dayalı bir şahitliğim yok" cevabını verdi.

"JİTEM'E YOK DEMİŞTİNİZ"

İstanbul'a dönecek olması nedeniyle yarın yapılacak duruşmaya katılamayacağını belirterek söz alan emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın var olduğunu ancak "Siyah Kuvvetler" ve "Beyaz Kuvvetler" diye bir komutanlığın bulunmadığını, bunun da Genelkurmay'dan gelen yazıda belirtildiğini ifade etti.

Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa'nın Tolon'a daha önceki ifadesinde JİTEM'in olmadığını söylediğini hatırlatması üzerine Tolon, "Ben orgenerallik rütbesiyle emekli oldum. Meslek hayatım boyunca bir kişi gelip de bana 'JİTEM'den geliyorum' demedi. Zaten denilse işlem yapardım. JİTEM diye elle tutulur gözle görülür bir yapı yoktur" dedi. Bunun üzerine Kısa, "Ben 2003'te Mardin'de görev yaptım ve bana gelen iki subay JİTEM'den geldiklerini söylediler. Siz olmadığını söylüyorsunuz. Siz JİTEM için 'yok' derseniz ben bu duruşmayı bitiririm ve bunun dışında söylediklerinize itibar da etmem" ifadelerini kullandı.

Tolon da "Güneydoğu'da bir dönem deneme amaçlı kurulan bir yapıdır. Ben ne dokundum ne gördüm" diye konuştu.

Duruşma yarın İlker Çınar'ın çapraz sorgusuyla devam edecek.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Hurşit Tolon İlkay Sezer İlker Çınar Malatya Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamu çalışanları için Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerim'leri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerim'leri yırttı

Bakmadan Geçme

5 Haziran Çarşamba yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? #129300 Survivor kim kazandı? 4 Haziran Salı Survivor'da kim kazandı? Survivor bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı 4 Haziran Salı 2024? #128250 Avusturya Sırbistan maçı CANLI izle! (HD) 4 Haziran Avusturya Sırbistan maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Portekiz Finlandiya maçı CANLI izle! (HD) 4 Haziran Portekiz Finlandiya maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kutsal Damacana 4 filminin konusu ne, oyuncuları kim? Kutsal damacana 4, ne zaman nerede çekildi? #128250 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bayram tatili 9 gün mü oldu, özel sektöre de 9 gün mü? Niyazi Gül Dörtnala filmi konusu nedir? Niyazi Gül Dörtnala oyuncuları ve Niyazi Gül Dörtnala özeti! Niyazi Gül Dörtnala ne zaman, nerede çekildi? Niyazi Gül Dörtnala konusu ve oyuncuları Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? Thor filmi konusu nedir? Thor ne zaman, nerede çekildi? Thor oyuncuları ve Thor özeti! Ölümcül Çarpışma filmi oyuncuları kim, konusu ne? Ölümcül Çarpışma filmi ne zaman, nerede çekildi? 4-5 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
Mourinho'ya rakip olacak! Fatih Terim Süper Lig devinin başına geçiyor

Mourinho'ya rakip olacak! Fatih Terim Süper Lig devinin başına geçiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title