Haberler

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Bartın'da

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın'da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın'da çeşitli ziyaretlerde bulundu. TSO ek binası açılışına yapan Hisarcıklıoğlu, vergi rekortmenleri ödül törenine katıldı.

Bartın Toptancılar Sitesi'nde kalabalık bir heyet tarafından karşılanan Hisarcıklıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu, daha sonra TSO ek binasının açılış kurdelesini kesti. TSO ek binası açılışına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın Valisi Bülent Savur, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz, işadamları ve vatandaşlar katıldı. Bartın Valisi Bülent Savur'u ziyaret eden ve makam odasını çok beğendiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu'na Vali Savur, "Daha sempatik bir ortam oluşturabilmek için böyle bir düzenleme yaptık. Yuvarlak masayı da vatandaşımızla el ele, göz göze olabilmek adına, vali bir uçta oturuyor, vatandaşta bir uçta olmasın diye böyle yaptık. Teşriflerinizden dolayı çok teşekkür ederiz. Sizi görmek bir onurdur" dedi.

VALİ'DEN 'GOOGLE' HAZRETLERİ ESPİRİSİ

Hisarcıklıoğlu ile sohbet esnasında basın mensuplarına dönen Vali Savur, "Basın mensubu arkadaşlarımız araştırdılar mı bilmiyorum. Google hazretlerine girerde, başkanımızın adını soyadını bir yazarsanız. Başkanın ne kadar çok kurulda, organizasyonda, önemli şirketlerin yönetim kurulunda yer aldığını, pek çok yerli ve yabancı organizasyondan ödül aldığını görürsünüz. Ben geçen baktım yerli yabancı 20 oluşumun içinde yer alıyor. Bartın'a hoş geldiniz şeref verdiniz" dedi.

Hisarcıklıoğlu ise, "Beni mahcup ettiniz çok teşekkür ederim. Öncelikle Bartın'da olmaktan mutluluk duyuyorum. Batınlının misafirperverliği karşısında Türk insanının genel karakteristik özelliğini görüyorsunuz. Bende bana ve arkadaşlarıma gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederim" dedi. Vali Savur ve Hisarcıklıoğlu bir birlerine hediye takdim etti.

HİSARCIKLOĞLU VERGİ REKORTMENİ TÖRENİNE KATILDI

TOBB Başkanı daha sonra, Kültür Merkezi'nde Bartın Vergi Rekortmenleri Ödül Törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Hisarcıklıoğlu, "Bartın'a gelince Valilik makamında söyledim. Çalışmalara baktığımızda Bartın Vizyonunu koymuş, 2023 stratejik plan oluşturmuş. Bu 2023 stratejik planı doğru, hedef güzel ama bu hedefe giderken 2 şeyi ihmal edemeyiz. 1.'si kadınlarımız. 2.'si gençlerimizdir. Bu iki noktaya iyi dikkat ediyor olmamız lazımdır. Bugün ilk 10 ekonomi içine girseydik hepimiz zengin olurduk. Eğer biz buna ulaşmak istiyorsak, mutlaka sistemi değiştirmemiz gerekir. Yani anayasamızı mutlaka düzgün çıkartmalıyız. Onun için bütün sistemimizi yeniden inşa etmeliyiz. Şu anda tarihte ilk defa sivillerin yazdığı bir anayasa olacak. Kızlarımıza ne diyoruz, İyi okusun, sonra iyi bir koca bulsun evlensin diyoruz. Eğer kocaya gideceklerse başka bir okulda okusunlar. Bu iş böyle olmaz, bu bir israftır. Her yıl 1 milyon 200 bin genç üniversiteye giriyor. Girişimcilik noktasında babalara sesleniyorum; Ne olur kızlarınızı girişimci olarak yetiştirin. Biz her yıl 750 bin kişiye iş bulmak zorundayız. 10 sene sonra 1 milyona çıkacak bu rakam. Tek bir çaremiz var, zengin olmak istiyorsak, Türkiye'deki girişimci sayısını artırmak durumundayız. Başka da şansımız yoktur.

Benim ricam, ne olur kızlarınızı yetiştirirken girişimci olmasını sağlayın. Zengin olmanın tek yolu girişimcilikten geçiyor" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, aynı zamanda konuşması esnasında açılış öncesi Bartınlı Kadın Girişimcilerinin hazırladığı yemeklere övgüler yağdırdı. Daha sonra Bartın'a okul yaptırma sözü verdi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bülent Savur Türkiye Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title