Haberler

Tiyatro Sanatçısı Menteş'e Kalıcı Bacak Protezi Takılacak

Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon: "Yalçın Menteş'e önce geçici bacak protezi takıldı, bu durum hem bedensel hem de psikolojik olarak iyileşmesini hızlandırdı"

Damar tıkanıklığına bağlı olarak sağ diz üstünden bacağı kesilen tiyatro sanatçısı Yalçın Menteş'e kalıcı protez takılacak.

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nden Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon, yaptığı yazılı açıklamada, tiyatro ve sinema sanatçısı Yalçın Menteş'in ocak ayında, damar tıkanıklığına bağlı olarak sağ dizüstünden bacağının ameliyat edildiğini belirtti. Kalyon, bu operasyon sonrasında Yalçın Menteş'in bir süre hastanede tedavi gördüğünü, daha sonra bakımına evinde devam edildiğini, yaraların iyileşmesinden sonra ise rehabilitasyon çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Prof. Dr. Kalyon, sanatçının aktif rehabilitasyona hazır duruma geldiğine kanaat getirdikten sonra çalışmaları başlattıklarını, her gün evinden alınarak düzenli bir rehabilitasyon programına dahil edildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Uzun süredir yeteri kadar hareket etmediği için genel kondisyon eğitimiyle birlikte her iki bacak kaslarının güçlendirilmesi egzersizlerine ağırlık verildi. Denge duyusu yeterli düzeye geldiğinde ise geçici bir diz üstü bacak protezi yapıldı. Bundan sonra çalışmalar, bu protezle yapılan ayakta durma ve yürüme eğitimi şeklinde gerçekleştirildi. Yalçın Menteş'e önce geçici bacak protezi takıldı, bu durum hem bedensel hem de psikolojik olarak iyileşmesini hızlandırdı. Proteze kısa zamanda uyum sağlandı ve paralel bar adı verilen destekler içinde adım atabilir duruma geldi. Halen her iki kalça eklemi hareketleri serbest, güdük kasları yeteri kadar güçlü, denge ve pozisyon duyuları tamamen düzelmiş olarak tedaviye devam edilmekte ve rehabilitasyon süreci belirlenen takvime uygun bir şekilde yürümektedir. Kısa süre sonra geçici protez çalışmaları tamamlanacak ve yapılacak kalıcı bir protezle çalışmalara başlanacaktır. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra Yalçın Bey günlük yaşantısına ve hepimizin özlediği sanat çalışmalarına tam olarak dönebilecektir." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Yalçın Menteş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title