Haberler

The Empıre Project, Contemporary İstanbul'da

Güncelleme:

The Empire Project seçkisi, 7- 10 Kasım tarihleri arasında, fuarın IKM111 numaralı standında görülebilir.

The Empire Project, 8. Contemporary İstanbul fuarına galeri sanatçılarının yepyeni yapıtlarından derlenen özel bir seçkiyle katılıyor.

Yapıtlar, 7-10 Kasım tarihleri arasında, İstanbul Kongre Merkezi'nin 111 numaralı standında görülebilir.

The Empire Project bu yıl, geçtiğimiz yıllardan daha geniş bir seçkiye yer veriyor. 20 yerli ve yabancı sanatçının yapıtları sergilenecek: Ali Taptık, Alp Sime, Banu Birecikligil, Cemil Batur Gökçeer, Burhan Kum, C.M. Kösemen, Can Pekdemir, Cindy Jansen, Erdoğan Zümrütoğlu, Erhan Özışıklı, Esra Rotthoff, Frederic Lezmi, Görkem Ergün, Gözde Türkkan, Halil, Jasper de Beijer, Mehmet Güleryüz, Sena Çevik, Sinem Dişli, Yuşa Yalçıntaş.

Şimdiye dek katıldığı Marakeş, Viyana gibi uluslararası sanat fuarlarının yanı sıra, bu yıl 2. kez Unseen Fotoğraf Fuarı Amsterdam'da Türkiye'den tek kurum olan The Empire Project, 2013'te 8.si düzenlenen Contemporary İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı'na resim, fotoğraf, serigrafi ve yeni medya yapıtlara ilaveten özel edisyonlu "box set"ler ve sanatçı kitapları ile katılacak.

Türkiye ve yurtdışından pek çok sanatseverin bir araya geleceği Contemporary İstanbul'un bu sene bir de yeni projesi mevcut; Plug-in Istanbul Yeni Medya Fuarı. Tamamı dijital sanata adanmış proje, 1000 m2'lik alanda ses ve ışık enstalasyonları, etkileşimli ve jeneratif sanat işleri, iç mekân mapping projeleri ile izleyiciyle buluşuyor.

The Empire Project:

"Empire Project", eski imparatorlukların merkezi İstanbul'un tarihsel olarak kültürel etki alanı içinde yer alan, ya da ondan önemli ölçüde etkilenen bölgelerde üretilen güncel sanatı tespit eder ve sergiler. Coğrafi olarak bu alan, Akdeniz'in tamamına yakını, Arap yarımadası, Doğu Avrupa, Anadolu, Karadeniz'i çevreleyen bölge ve Orta Asya'dan oluşur.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Güleryüz Türkiye Marakeş Viyana Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title