Haberler

Tgd Başkanı Kolat, Almanya'da Resmi Tatil İstedi

Almanya Türk Toplumu Genel Başkanı Kolat, Müslümanların iki bayramlarından en az birisinin resmi tatil olması talebini yineledi Kolat, görüşeceği Alman İçişleri Bakanı De Maiziere'ye talebini iletecek.

Almanya'da eski İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble zamanında başlatılan İslam Konferansı'nın bu yıl nasıl yapılacağı konusunda tartışmalar sürerken, Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat ülkede Ramazan ya da Kurban bayramlarından birinin resmi tatil ilan edilmesi talebini yineledi.

Alman İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere'nin yarın yapacağı İslami vakıf ve dernek temsilcileri görüşme öncesi AA muhabirine açıklamada bulunan Kolat, "Eğer Müslümanar bu ülkenin parçasıysa bayram günlerinden birisinin en azından bir gününün resmi tatil olması doğru olur. Öğrenciler ve çalışanlar ilk günlerde izin alabiliyor ama resmi tatil olması sembolik de olsa çok doğru olur" dedi.

Yarın bu konuyu bakana da ileteceğini belirten Kolat, Müslümanlarla ilgili bugüne kadar hep sorunlar dile getirildiğine işaret ederek, "Bir önceki bakan, olayı sadece güvenlik sorunu olarak gördü. Şu anki bakanın tavrı çok önemli. Biz İslamın içinde olan şiddet yanlısı veya aşırıcılığı bulunmayan her inisiyatifin bu toplantıya katılmasının doğru olacağını söylüyoruz. Çok renkli davet olmalı. Buraya Aleviler de diğer İslami tüm dernek veya inisiyatifler davet edilmeli ve birlikte sorunlar ve çözüm önerileri dile getirilmelidir" diye konuştu.

Kolat, Bakan de Maiziere'nin diyalog aramasının çok önemli bir sinyal olduğunu sözlerine ekledi.

Almanya'da 2006'da başlatılan İslam Konferansı, eski İçişleri Bakanı Hans Peter Friedrich zamanında konferansın pek bir katkı getirmediği gerekçesiyle İslami dernekler tarafından eleştirilmişti.

Göreve yeni atanan İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere de İslam Konferansı'nı yeni bir konsept ile devam ettirmeyi arzuladığını açıklamış, tüm İslami dernekler bunu memnuniyet verici olarak değerlendirmişlerdi. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Wolfgang Schaeuble Thomas de Maiziere Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title