Haberler

Terör Saldırılarına Tepkiler

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan, terör saldırılarına ilişkin, "Çok zor bir coğrafyada, zor şartlar altında istikrar arayışının olduğu bir yerde biz ülkemizin birliğini beraberliğini korumaya çalışıyoruz.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan, terör saldırılarına ilişkin, "Çok zor bir coğrafyada, zor şartlar altında istikrar arayışının olduğu bir yerde biz ülkemizin birliğini beraberliğini korumaya çalışıyoruz." dedi.

Özhan, beraberinde AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ile İstanbul, Kayseri ve Suriye'deki terör saldırılarında şehit düşen polis ve askerler için Malatya Emniyet Müdürü Ömer Urhal'ı ziyaret ederek, başsağlığı dileklerini iletti.

Burada bir konuşma yapan Özhan, şunları söyledi:

"Her eve bir ateş düşüyor. En son görmek istediğimiz şeyler ama çok zor bir coğrafyada zor şartlar altında istikrar arayışının olduğu bir yerde biz ülkemizin birliğini beraberliğini korumaya çalışıyoruz. Görünen o ki bunun bedeli ağır. Bu bedeli başta milletimiz ödüyor. İnşallah bunun olabildiğince ağırlığını azaltacak hem fiili işlem hem de dualarımızla süreci sürdürmeye çalışıyoruz. Özellikle son birkaç haftada vahşice, acımasız saldırılar oldu. Gencecik kardeşlerimizin cenazelerine beraber katıldık. İnşallah bir daha görmeyiz bunları diyoruz. Bu sadece bir temenni değil, bütün çabalar da bu yönde."

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ise sadece nezaket ziyareti gerçekleştirmediklerini, dayanışma için bir araya geldiklerini kaydetti.

Toplumun bütün birimlerinin, kurumlarının yek vücut olarak kötü emellilere, niyetlilere, saldırgan tavırlara karşı birlik beraberlik içinde fotoğraf verilmesi gerektiğini, kendilerinin de bu kapsamda ziyarette bulunduklarını anlatan Yaşar, yaşanılanların geçici günler olduğunu ifade etti.

Malatya Emniyet Müdürü Ömer Urhal da şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Ülkenin birliğine ve bütünlüğüne yönelik menfur, hain ve sinsi saldırı gerçekleştiğini ve şehitlerin verildiğini vurgulayan Urhal, "İstanbul'da Kayseri'de ve El-Bab'da şehitlerimize Allah'tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Allah başka acı ve keder göstermesin ama bizler güvenlik güçleri olarak üzerimize düşeni her boyutuyla yaptığımızı ve yapmaya devam ettiğimizi de belirtmek istiyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

TBMM Dışişleri Komisyonu Nurettin Yaşar Taha Özhan Malatya Politika Güncel Haberler

title