Haberler

Terör örgütü PKK yandaşları AP oturumunu sabote etti

Güncelleme:

- Terör örgütü PKK yandaşları AP oturumunu sabote etti Terör örgütü PKK yandaşları, Avrupa Parlamentosu'nda devam eden oturumu, terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterlerini açarak ve sloganlar atarak sabote etti.

- Terör örgütü PKK yandaşları AP oturumunu sabote etti

STRASBOURG - Terör örgütü PKK yandaşları, Avrupa Parlamentosu'nda devam eden oturumu, terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterlerini açarak ve sloganlar atarak sabote etti.

Fransa'nın Strazburg şehrinde Avrupa Parlamentosu'nda Genel Kurul oturumları devam ederken, ziyaretçi balkonuna gelen bir grup terör örgütü PKK destekçisi AP'de devam eden ekonomi konulu oturumu sabote etti. Terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterlerini açarak sloganlar atan terör örgütü yandaşları, oturumun askıya alınmasına neden oldu. Genel Kurul salonunda bağırmaya ve slogan atmaya başlayan grup ardından cam balkonda eyleme devam etti. AP güvenlik birimleri eylemcilere müdahale etti, ancak camların kırılma riski ve yaralanma tehlikesine karşı AP üyeleri salondan çıkarıldı.

AP Başkanı Roberta Metsola eyleme sert tepki gösterdi. Güvenliğin sağlanmasının ardından yeniden başlatılan oturumu açan Metsola, "Bildiğiniz gibi bu sabah Genel Kurulda bir güvenlik sorunu yaşadık. Şahıslar parlamentoya ziyaretçi olarak girdiler. Misafirlere ayrılan kısımda bir gösteri yaptılar ve dışarı çıkma emirlerini dikkate almadılar. Bu gösteri sırasında ciddi yaralanma riski vardı ama bu olmadı. Sonuç itibariyle tüm göstericiler AP binasını terk etti. Güvenlik servisimiz harika çalıştı. Zor şartlarda başarılı bir iş çıkardılar" dedi.

"Umdukları reklamı yapmayacağım"

AP'nin ifade özgürlüğünü ve gösteri hakkı için savaştığına dikkat çeken Metsola, "Ama her gösteri kurallara uymak zorundadır. Demokratik oturumları engelleyemez. Parlamentonun ilgisini böyle çekemezler. Biz açık ve erişilebilir bir parlamentoyuz ama konuları sakince münazara ederiz ve karara bağlanır ama bunu tehdit altında yapmayız" dedi.

Metsola ortamı yatıştırmak için kendisine destek olan AP Bulgaristan Milletvekili İlhan Küçük'e de kürsüden bizzat teşekkür etti. Eylem nedeniyle yapılamayan oturumların ertelenmesine karar verildi.

Öte yandan terör örgütü PKK, 2002'den bu yana Avrupa Birliği'nin terör listesinde yer alıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Perrier maden suyunda dışkı mı var? Perrier maden suyu neden imha edildi? Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title