Haberler

Tedavileri Tamamlanan Kızıl Şahinler Doğaya Salındı

Eskişehir'de yaralı halde bulunan 4 kızıl şahin, yapılan tedavilerinin ardından doğaya salındı.

Eskişehir'de yaralı halde bulunan 4 kızıl şahin, yapılan tedavilerinin ardından doğaya salındı.

Geçen Ocak ve Şubat aylarında Eskişehir'deki Gökçekısık Barajı yakınlarında vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan 4 kızıl şahin Büyükşehir Belediyesi'ne götürüldü. Kızıl şahinler hayvanat bahçesi veterinerleri tarafından tedaviye alındı. Ayaklarında ve kanatlarında yaralanmalar olan kızıl şahinlerin tedavileri tamamlandı. Şahinler doğaya salınmak üzere Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Kafes içerisindeki şahinler Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından merkeze bağlı Kalabak Köyü Çatalçam mevkiine götürülerek burada doğaya salındı. Milli Parklar Eskişehir Şube Müdürlüğü'nde görevli orman mühendisi Özge Yaman, bazı kişilerin kızıl şahinlere nişan alarak ateş ettiğini ve bunarı yaraladıklarını söyledi. Yaman şöyle konuştu:

"Geçen Ocak ve Şubat aylarında değişik günlerde yaralı olarak bize getirilen 4 kızıl şahin tedavilerinin tamamlanmasından sonra doğayla buluşturuldu. Genellikle baraj bölgesinde avlanan ve özellikle uçan hayvanlara nişan alarak ateş eden insanlar tarafından saçma yarasıyla yaralanıyorlar. Bize vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunarak getirildiler. Bunlardan birisi elektrik tellerinden yaralanmıştı. İnsanlar keyfi için bu hayvanlara ateş edip yaralıyorlar. Bu hayvanların avlanması yasaktır. Yasağa uymayanlar hakkında 7 bin lira para cezası uygulanır."

- Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özge Yaman Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title