Haberler

Teç-Sen 3. Olağan Genel Kurulu Başladı

Güncelleme:

Teç-Sen 3. Olağan Genel Kurulu, Büyük Anadolu Termal Otel'de başladı.

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (Teç-Sen) Genel Başkanı Ümit Demirel, "Artık 'kuzu olun' diyecekleri eğitim çalışanları yok. Alanlara inen, kendi hakkını arayan, masaya yumruğunu vurduğunda yürekleri hoplatan aslanlar var" dedi.

Teç-Sen 3. Olağan Genel Kurulu, Büyük Anadolu Termal Otel'de başladı. Türkiye'nin en genç sendika başkanı olan Demirel'in seçimlere tek aday olarak girdiği ve yaklaşık 4 bin üyesi bulunan Teç-Sen'in genel kurulu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı. Genel kurulda, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Partili Bülent Gedikli, Yalçın Akdoğan, Oya Eronat, CHP'li Emine Ülker Tarhan, Aylin Nazlıaka ile MHP'li Koray Aydın'ın gönderdiği mesajlar okundu. Yeterli çoğunluğa ulaşılan genel kurulda ardından üyelerin oylarıyla divan başkanlığına Haluk Özgönül seçildi.

Divan başkanı seçiminin ardından konuşan Teç-Sen Genel Başkanı Ümit Demirel, "Bu kürsüye ilk çıktığımda 27 yaşındaydım. O zaman hissettiğim o ilk heyecan, sevinç, mutluluk, onur ve gururla yine karşınızda bulunmaktayım" dedi.

"Artık Teç-Sen var" diyen Demirel, "Artık 'kuzu olun' diyecekleri eğitim çalışanları yok. Alanlara inen, kendi hakkını arayan, masaya yumruğunu vurduğunda yürekleri hoplatan aslanlar var" diye konuştu.

Kamuoyundaki sendikalara seslenen Demirel, "Bunlar iş lafa geldiğinde edebiyatın turşusunu kurarlar ama iş icraata gelince turşunun içinde hıyar bile olamazlar" ifadesini kullandı.

"ALTIMIZDA ATEŞ YAKILMASINA İZİN VERMEYELİM"

Sendikasına yönelik eleştirilere cevap veren Demirel, "Değerli arkadaşlar ben sizlere pire olun demiyorum. Ama kimsenin altımızda ateş yakmasına izin vermeyelim, müsaade etmeyelim. Ateş yakmak isteyenlerin de ellerini kırmasını bilelim. Çünkü kimsenin eğitim çalışanlarının gideceği yeri ve hedefi belirleme hakkı da yoktur, haddi de yoktur. Teç-Sen ile başlattığımız varoluş mücadelesinde eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümü için siyasi partilerle görüşmeler ve müzakereler vardır, asla ama asla siyasete yer yoktur. Maymun gözünü açtı, bu tek kadrolu düzen değişecek, nimette, külfette eşitlenecek. Tüm bunlar Teç-Sen ile gelecek" ifadelerini kullandı.

Demirel, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz eğitim çalışanlarının yaptığı fazla mesailerin sona ermesi ve yapılan fazla çalışmaların ücretle karşılanmasını istiyoruz. Bunlar 'izinli derse girmeyen eğitimciye ek ders ücreti ödeyin' diye meydanlara inip eylem yapıyorlar. Memurun grev hakkı için iş bırakma eylemleri yapıyoruz. Bunlar sözleşme masasında grev hakkını öğretmenlere verilecek ek ödemeye satıyorlar. Biz 4-C statüsü kaldırılsın, kamu çalışanları arasında ayrım olmasın diyoruz. Meclis'i harekete geçirmek için Meclis önünde eylem yapıyoruz. Bunlar eylemlere destek verip, eylemleri sürekli hale getirmek yerine 4-C çalıştayları yapıyorlar. İşte bu zihniyet hastalıklı zihniyettir, bencil zihniyettir, fırsatçı zihniyettir. Özü sözü bir olmayan dansöz zihniyettir."

Konuşmalarının ardından Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Dağcı'ya emeklerinden dolayı teşekkür eden Demirel, Türkiye'nin dört bir köşesinden gelen sendika üyelerine de teşekkür etti. Daha sonra Teç-Sen Genel Sekreteri Burçin Salih Poyraz tarafından yönetim kurulu ve denetleme kurulu faaliyet raporları okunarak, gündem maddeleri üyelerin oylarına sunuldu. 2 gün sürecek genel kurulda yarın oy kullanma işleminin ardından sandıklar açılacak ve süreç tamamlanacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İdris Naim Şahin Beşir Atalay Türkiye Termal Politika Güncel Haberler

Erdoğan'dan Cumhur İttifakı mesajı: Fitne kazanı kaynatanların oyununa gelmeyeceğiz

Erdoğan'dan Cumhur İttifakı mesajı: Fitne kazanı kaynatanların oyununa gelmeyeceğiz

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Tenceredeki kızgın yağa su döken adamın vücudu yandı

Tenceredeki kızgın yağa su döken adamın vücudu yandı

Soykırım kabinesini neden yıktı? İşte Netanyahu'nun bundan sonraki sürece dair planı

Soykırım kabinesini neden yıktı? İşte Netanyahu'nun bundan sonraki sürece dair planı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title