Haberler

Tayvanlı müzisyenlerden "Üsküdar'a Gider iken" performansı

Güncelleme:

- Tayvanlı müzisyenlerden "Üsküdar'a Gider iken" performansı Tayvanlı müzik grubu Bir Şarkı Orkestrası, halk dilinde "Üsküdar'a Gider iken" olarak bilinen Katibim türküsünü çaldı.

- Tayvanlı müzisyenlerden " Üsküdar'a Gider iken" performansı

TAİPEİ - Tayvanlı müzik grubu Bir Şarkı Orkestrası, halk dilinde " Üsküdar'a Gider iken" olarak bilinen Katibim türküsünü çaldı.

Tayvan'ın en büyük televizyon kanallarından Formosa TV'de ekranlara gelen müzik programında Türk eserine de yer verildi. "Bir Şarkı Orkestrası" adlı müzik grubu, " Üsküdar'a Gider iken" olarak bilinen Katibim türküsünü çaldı. Programın sunucusu Li Zhıyi, Türkiye'nin çok özel bir ülke olduğunu belirterek Türk müziğindeki tonlamanın ve eşit mizaç gibi kullanımların zenginliğine vurgu yaptı. Orkestranın " Üsküdar'a Gider iken" parçası için özel olarak hazırlandığını ifade eden Li, programda çalınacak türküyü "Şimdi sizi çok farklı bir dünyaya ait olan aşk şarkısına götürüyoruz" diyerek anons etti.

Tayvan'ın Türkiye Temsilcisi Volkan Huang ise programa dair, "Türk tarihi ve kültürü çok zengin, bunun etkisini geleneksel Türk müziğinde görebiliyoruz. Örneğin Üsküdar'a Gider iken isimli parça, Tayvan müzik tonlarından tamamen farklı bir altyapıya sahip bulunuyor. Tayvanlı orkestrasının modern enstrümanlar ile bu şarkıyı seslendirmelerine rağmen gözlerinizi kapatır kapatmaz Türkiye manzarasını hissedebiliyor, melodinin getirdiği o özel duyguyu yaşayabiliyorsunuz" dedi.

Tayvanlılar Türkiye'yi Çince şarkılardan tanıyor

Tayvan, Türkiye'ye karşı özel bir ilgi gösteriyor ve Çince şarkılarda sık sık Türkiye izlerine rastlanıyor.

Türk Tayvan dostluğunun temelinde acılı günler yatıyor

Tayvan ve Türk halkının dostluğu 1999 Gölcük depremiyle başlamış ve o dönemde Türkiye'ye destek olmak için Tayvanlılar yardım kampanyası başlatmıştı. Türkiye'de yaşanan depremin hemen ardından 21 Eylül günü bu kez Tayvan'ın Nantou şehri 7.3 büyüklüğündeki depremle sarsılmış ve felaketin hemen ardından yola çıkan AKUT ekibi Tayvan'da arama-kurtarma çalışmalarına katılmıştı. AKUT ekibinin enkaz altından Tayvanlı bir kadını sağ olarak kurtarması ise o dönem Tayvan ve Türk medyasında büyük yankı bulmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Üsküdar Tayvan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title