Haberler

Tarım İşçisi Çift Cinayetinde 8 Suriyeli Gözaltında: Ceset Fotoğraflarını Aileye Göndermiş

Güncelleme:

Çorum'da Yusuf Sezgin ve eşi Suriye asıllı Fatma Sezgin'in bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili olarak 8 Suriyeli gözaltına alındı. Cinayetin aile meclisinin kararıyla işlendiği ortaya çıktı.

Çorum'un Alaca ilçesinde, 10 Şubat'ta tarım işçisi Yusuf Sezginve eşi Suriye asıllı Fatma Sezgin'in evlerinde bıçakla öldürülmüş olarak bulundu. Polis, olayla ilgili olarak 8 Suriyeliyi gözaltına aldı.

AİLE MECLİSİNİN KARARIYLA İNFAZ

Sorguya alınan şüphelilerin, cinayetlerin Suriye'deki aile meclisinde alınan infaz kararının ardından işlendiğini itiraf ettiği öğrenilirken, firari şüpheli S.D.'nin, ablası Fatma Sezgin ve eniştesi Yusuf Sezgin'in cansız bedenlerini fotoğraflayıp, cep telefonuyla ailesine gönderdiği öne sürüldü.

Olay, 10 Şubat'ta Alaca ilçesi Özhan Mahallesi'nde meydana geldi. Tarım işçisi olarak çalışmak için Hatay'dan Alaca'ya gelen Yusuf Sezgin ile eşi Suriye asıllı Fatma Sezgin'in oturdukları evden gürültüler duyan komşuları, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine eve gelen polis ekipleri, evin salonunda kanlar içinde yerde yatan çift ile karşılaştı. Sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde, vücutlarının çeşitli yerlerinden bıçaklanan çiftin, olay yerinde hayatlarını kaybettikleri belirlendi. Cinayete kurban giden çiftin cansız bedenleri, savcılık incelemesinin ardından Alaca Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

8 ŞÜPHELİ YAKALANDI, FİRARİ ŞÜPHELİ ARANIYOR

Ev ve çevresinde parmak izi çalışması yapan, güvenlik kameralarını da inceleyen polis ekipleri, cinayet ile bağlantıları olabilecekleri düşünülen hepsi Suriyeli olan şüphelilerden G.D. (35), A.İ. (22), H.A. (21), M.A. (34) ve M.D.'yi (40) Hatay'da, H.E. (22), Z.H. (24) ve M.A.'yı (41) ise İstanbul'da yakalayıp, gözaltına aldı.

Cinayet büro dedektiflerince mercek altına alınan olayda bağlantısı olduğu saptanan firari şüpheli S.D.'nin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Alaca İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Hatay Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro ekiplerince 1 haftalık ortaklaşa yapılan çalışma sonrası gözaltına alınan şüpheliler, sorgularının ardından Çorum'da geniş güvenlik önlemleri altında Alaca Adliyesi'ne sevk edildi.

AİLE MECLİSİ İNFAZ KARARI ALMIŞ

Gözaltına alınan şüphelilerden bazıları polis sorgusunda, olayda öldürülen Fatma Sezgin'in kardeşi S.D. ve yeğenin de yer aldığını itiraf etti. Çapraz sorguya da alınan şüphelilerden biri ise cinayetlerin Fatma Sezgin'in Suriye'deki ailesince alınan infaz kararının ardından işlendiğini söyledi. Sorguda diğer şüpheli ise aranan firari şüpheli S.D.'nin, öldürülen ablası Fatma Sezgin ve eniştesi Yusuf Sezgin'in cansız bedenlerini fotoğraflayıp, WhatsApp üzerinden ailesine ve kardeşlerine gönderdiği de öne sürdü.

ÇOCUKLARI CESETLERİN BAŞINDA BEKLEMİŞ

Öte yandan çiftin kardeşi S.D. tarafından öldürüldüğü şüphesi üzerinde durulurken, Fatma Sezgin'in 4 yıl önce Suriye uyruklu dini nikahlı eşini terk edip geldiği Türkiye'de Yusuf Sezgin'le evlendikleri, bu evlilikten ise 2 çocuklarının dünyaya geldiği öğrenildi.

Cinayet işlenen evde, çiftin çocuklarının da dehşet anlarına uykuya daldıkları sırada tanık olduğu, öldürülen anne ve babalarının cansız bedeni başında saatlerce beklediği de ortaya çıktı. Yatak odasına giren saldırganın, önce Fatma Sezgin'i, ardından da eşi Yusuf Sezgin'i bıçaklayarak öldürdüğü ardından da kaçtığı öğrenildi.

Anne ve babaları cinayete kurban giden ve bir süre devlet koruması altına alınan 2 çocuk, Yusuf Sezgin'in yakınlarına teslim edildi.

Polis her yerde, cinayeti işlediği öne sürülen ve Suriye'ye kaçtığını sanılan şüpheli S.D.'yi arıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Sezgin Suriye Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500

Yorumlar (17)

Menemen:

Domatesin kilosu kaç lira oldu lo

3
3
yanıtYanıtla
HAKİKİ TOSUN PAŞA BENİM:

suriyelilerin bıçakla adam öldürme ve yaralamalarına hayranım. . . hobileri güzel. . . . bizim gitmelerini istememize gerek kalmadan kese kese birbirlerini bitirecekler sanırım.

6
0
yanıtYanıtla
HEYAAAAA:

ne kadar da komiksin. . tam şaban tip

yanıt0
yanıt0
vatandaş:

ya özgür suriye ordusuna katılacaksın yada esadın saflarına sececeksin birini ve ülkemi TERK edeceksiniz

5
0
yanıtYanıtla
Serdar:

insan nereli olursa olsun insandir her memleketin kotusu ve iyisi olur aynen bizlerde ayni durumdayiz hic kimse soyleyemezki bizler baska ulkelerden daha iyiyiz . Hicbir zaman bir insanin kotuluk yapacagi belli olamaz, oldugu zamanda iste hapsi boylar. Almanya bizden 6 milyon isci aldi eskiden , sanki hepsi melekmiydi ? hicbiri suc islamedimi?

0
5
yanıtYanıtla
ADİL:

BU İNSANLAR İ, VEDİLİKLE MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLMELİ, YOKSA İLERLEYEN YILLARDA BUNLAR DAHADA SORUN OLACAK

yanıt8
yanıt0
ŞABANİYE:

her gün 10 dakika a haber , izleyen arkadaş . . . . . flash tv kapanmasaydı uzerine 10 dakika bu kanalı izler göbek atardın. . . . GERÇEKLERE GEL GERÇEKLERE

yanıt5
yanıt0
adım ferhat:

bunları gebertin ya devletimize yük olmasın elin suriyelisi

4
0
yanıtYanıtla
Yusuf:

Kadin ne diye kocasını bırakıp burda gelip başka adamla evlenmiş akrabaları yaptığı yanlış olsada kadin çoktan haketmis bizim adam da başka bekar kadınmi yoktu bilmediğin elin yabancı sini başına bela edersin bela zaten geliyorum demis

3
0
yanıtYanıtla
Tirci bilou:

ELIN ATINA BINILMEZ BIRGUN SAHIBI GELIR

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title