Haberler

Tarihi Buriciye Medresesi İlim ve Kültür Merkezi Olacak

Sivas'taki tarihi Buruciye Medresesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle kültürel, dini ve hayri amaçlarda kullanılmak üzere İl Müftülüğüne tahsis edildi.

Sivas'taki tarihi Buruciye Medresesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle kültürel, dini ve hayri amaçlarda kullanılmak üzere İl Müftülüğüne tahsis edildi.

1271 yılında Muzaffer Burucerdi tarafından yaptırılan ve son 10 yıldır Sivas İl Özel İdaresi tarafından kullanılan Buruciye Medresesi yaklaşık 2 hafta önce boşaltıldı. Tarihi Medrese daha sonra talep üzerine 10 yıl süreyle Sivas İl Müftülüğü'ne tahsis edildi. İl Müftülüğünün, medresede yapılacak bakım, onarım ve restorasyonun ardından burayı kültürel amaçlar, dini ve hayri hizmetlerde kullanacağı öğrenildi. Konuyla ilgili devrin gerçekleştirilmesi için bugün Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, "Tarihi mekanların asli hüviyetlerine uygun şekilde kullanımıyla ilgili genel müdürlüğümüzün almış olduğu bir karar doğrultusunda bu hayri vakıflardan bir tanesi olan Buruciye Medresesi'nin Sivas İl Müftülüğü'ne devri genel müdürlüğümüz tarafında yapılmıştır" dedi.

Sivas İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ise, medresede yapılacak düzenleme ve çalışmalar hakkında bilgi vererek şunları söyledi: "Medresenin adı 'Buruciye Medresesi İlim ve Kültür Merkezi' olacak. Medresenin tüm faaliyetlerinden tüm vatandaşlarımız yararlanabilecek. Müftülüğün dışına çıkarak, camiye gelemeyen vatandaşlarımıza da ulaşmak istiyoruz. ve burası da bunun için çok önemli bir mihenk taşı olacak. Ayrıca eğitim faaliyetlerimiz olacak. İçeride ki türbelerin bulunduğu odayı tanzim ettikten sonra Kuran saati olacak, her ay bir hatim indirilecek. Bayan ve erkek vaizimiz de olacak burada. ve vatandaşlarımızın ailevi ve dini konulardaki sorularını yanıtlayacak. İdari odamız olacak, Diyanet yayın evinin kitaplarının tanıtılacağı bir bölüm olacak."

Konuşmaların ardından Karaca ve Balkan, protokol anlaşmasını imzalayarak medresenin devir teslimini gerçekleşti. Ardından Karaca, medresenin anahtarını Balkan'a teslim etti. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Buruciye Medresesi Cemal Karaca Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title