Haberler

'Tampon Bölge' Hükümet Takdiri

Kuzey Irak Kaynaklı Terörist Saldırılara Karşı Muhalefetin Gündeme Getirdiği 'Tampon Bölge' Konusunda Asker Son Sözünü Söyledi.

Kuzey Irak kaynaklı terörist saldırılara karşı muhalefetin gündeme getirdiği ’tampon bölge’ konusunda asker son sözünü söyledi.

MHP lideri Devlet Bahçeli’yi ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un, bu konuda kararın hükümete ait olduğunu söylediği öğrenildi. Gelen bilgilere göre Başbuğ, ’tampon bölge’ ya da ’sınır değişikliği’ için Irak ve ABD’nin tutumunun da önemine dikkat çekti ve "Sonuçta bu konudaki karar hükümetin takdirinde" dedi.

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaretinde, Bahçeli’nin bir süre önce gündeme getirdiği Irak’ın kuzeyinde tampon bölge oluşturulması konusu da gündeme geldi. İki gün önce CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı ziyaret eden Orgeneral Başbuğ, dün de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye iadei ziyarette bulundu. Bahçeli, Başbuğ’u Genel Merkez önünde bekledi. Bahçeli, dört dakika sonra gelen Başbuğ’u makam aracından inerken karşıladı, tokalaştı ve aynı şekilde uğurladı.

Çok yararlı bir görüşme

75 dakika süren görüşme sonrasında Bahçeli ile birlikte MHP Genel Merkezi’nden çıkarken gazetecilere açıklama yapan Orgeneral Başbuğ, "iadei ziyaret" amacıyla geldiğini söyledi. Başbuğ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok yararlı, detaylı görüş alışverişinde bulunduk. Özellikle bugün Türkiye’nin terörle mücadelede bulunduğu durumla ilgili bazı bilgileri ve görüşlerimizi kendilerine ilettim. Kendilerinin çok değerli görüş ve önerilerini dinleme şansına sahip oldum. Biraz önce Sayın Bahçeli bana, ’MHP Genel Merkezi’ni ziyaret eden ilk Genelkurmay Başkanı siz oldunuz’ dediler. Genelkurmay Başkanı olarak ben de büyük bir mutluluk duyuyorum."

İkisi de konuşmadı

Gazetecilere teşekkür eden Başbuğ, "Lütfen, soru olmayacağız" dedi. Bu nedenle, gazetecilerin Bahçeli’nin önerdiği ’sınırın Irak tarafında tampon bölge oluşturma’ ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ile ilgili soru sorma çabaları sonuçsuz kaldı. Başbuğ gibi açıklama yapmayan Bahçeli de, "Gerekli açıklama yapıldı. Benim ekleyecek bir sözüm yok. Çok teşekkür ederim" demekle yetindi. Basına kapalı görüşmede Başbuğ’un, Bahçeli’nin salı günkü grup toplantısında dile getirdiği tampon bölge önerisiyle ilgili, "ABD ve Irak olmak üzere bu konudaki muhatapların tutumları önemli. Böyle bir bölge ancak onlarla anlaşarak yapılabilir. Bu koşulla, sınır da değiştirilebilir. Ama sonuçta bu konu Hükümetin takdirinde" dediği öğrenildi.

’Jammer’lar eşlik etti

Makam otomobiliyle MHP Genel Merkezi’ne gelen Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’a ’jammer (elektronik sinyal karıştırıcı)’ cihazlarla donatılmış koruma araçları eşlik etti. Jammer araçları görüşme sırasında genel merkez etrafında dolaşarak hem koruma, hem de dinlemeye karşı önlem aldı. Gazeteciler de görüşme sırasında binaya alınmadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title