Haberler

Taliban, Türk Ailesini Perişan Etti

Güncelleme:

Taliban militanları tarafından kaçırılan 8 Türk'ten biri olan Erkan Kaya'nın 3 çocuğu, eşi ve annesi, Kaya'nın serbest bırakılmasını istiyor.

Afganistan'da Taliban militanları tarafından kaçırılan 8 Türk'ten biri olan Erkan Kaya'nın (33) 3 çocuğu, eşi ve annesi, bir an önce Kaya'nın serbest bırakılmasını istiyor. Anne Türkan Kaya, 12 yıl önce bir oğlunu iş kazasında kaybettiğini, ikinci evlat acısına dayanamayacağını söyleyerek ağladı.

Afganistan'da yaklaşık bir hafta önce Taliban örgütü, Afganistan'ın Logar kentinde acil iniş yapan bir helikopterdeki 8'i Türk, 1'i Rus ve 2'si Afgan 11 kişiyi kaçırmıştı. Kaçırılan 8 Türk'ten birisinin, Adana'dan Afganistan'a inşaatlarda kalıp ustası olarak çalışmaya giden evli, 3 çocuk babası Erkan Kaya (33) olduğu ortaya çıktı. Kaya'nın 3 çocuğu, eşi Sultan (32) ve annesi Türkan Kaya (49) gözleri yolda, kulakları devletten gelecek güzel haberleri gözü yaşlı olarak bekliyor.

Türkan Kaya, oğlunun Türkiye'de iş bulamadığının, bulsa da fazla para kazanamadığı için Afganistan'a çalışmaya gittiğini belirterek, "Benim 2001 yılında da, poşet fabrikasında çalışan İmdat isimli oğlum iş kazasında hayatını kaybetti. Oğlum Taliban tarafından kaçırıldığından bu yana uyumuyoruz. Ben ikinci kez evlat acısı yaşarsam buna dayanamam. Bu nedenle Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız ve Genelkurmay Başkanımızdan yardım istiyorum. Ben sadece oğlumun serbest bırakılmasını istiyorum. Bana oğlumu getirsinler ben başka bir şey istemiyorum. Sadece oğlumun değil 8 Türk'ün de serbest bırakılmasını istiyorum. Hepsi serbest bırakılsın" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Oğlunun kesin dönüş yapacağını, ayın 21'i ile 25'i arası dönüş yapmasını beklerken esir alındığı haberiyle yıkıldığını anlatan anne Kaya, "Benim yavrumu yavrularına kavuştursunlar" dedi.

Kaya'nın eşi Sultan Kaya da, eşinin çocuklarını okutabilmek, evine daha iyi bakabilmek için Afganistan'a çalışmaya gittiğini, ancak geri dönemediğini, 3 çocuk ile ortada kaldıklarını ifade ederek, "Son görüştüğümüzde geleceğini söylemişti, herhangi bir tehlikeden bahsetmemişti" diye konuştu.

Kaya'nın 11 yaşındaki oğlu Zeki Kaya ise, babasının getirilmesini isteyerek annesine sarılıp gözyaşlarına boğuldu.

Daha önce de Katar'da çalışan Kaya'nın 7 yaşındaki kızı Hilal, 17 yaşındaki oğlu Ethem de, bir an önce babalarına kavuşmak istiyor. 4 kardeş olan Kaya'nın, 2001 yılında bir kardeşinin iş kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sultan Kaya Afganistan Erkan Kaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title