Haberler

Taksim'de "Yetmez Ama Evet" Yürüyüşünde Gergin Anlar

"Yetmez Ama Evet" adlı grubun üyeleri 12 Eylül'deki referandumda "Yetmez ama evet" diyeceklerini bildirmek için Taksim Tünel Meydanı'nda toplanarak, Taksim Meydanı'na yürüdü.

"Yetmez Ama Evet" adlı grubun üyeleri 12 Eylül'deki referandumda "Yetmez ama evet" diyeceklerini bildirmek için Taksim Tünel Meydanı'nda toplanarak, Taksim Meydanı'na yürüdü.

"Yetmez ama evet" şapkalı ve tişörtlü yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüşte grup sık sık "Darbeciler halka hesap verecek", "Katil Evren" sloganları attı.

İstanbul Barosu'nun önünden geçerken "Darbeci Baro" sloganı atan grup, daha sonra da Türkiye Komünist Partisi üyelerinin açtığı "Hayır" standı önünden geçerken yuhalayınca, çevik kuvvet TKP standı önünde barikat kurdu. CHP Beyoğlu İlçe binası önünde geçerken de grup üyeleri "Darbeci CHP" diye slogan attı. Buna karşılık CHP ilçe binası camlarından da karşı sloganlar ve "hayır" büroşürleri atıldı. Meydanda grup adına açıklama yapan Arife Köse, referandumdan "hayır" denilmesi durumunda sivil anayasanın hayal olacağını kaydederek, "Anayasa değişikliğine 'Yetmez' 'ama evet' diyoruz. Yetmez, çünkü biz, sivil, demokratik, özgürlükçü, çoğulcu, demokratik tartışmalarla şekillendirilen, tümüyle yeni bir anaysa istiyoruz. Mevcut anayasanın tamamı idam severlerin anayasasıdır. Necdet Adalı'yı asanların anayasasıdır. Erdal Eren'in asmak için yaşını büyük gösteren Kenan Evren'in anayasasıdır ve tamamen değişmelidir. Yetmez, çünkü biz, savaşı değil, barışı güvence altına alan bir anayasa istiyoruz. Yetmez, çünkü biz, bütün toplumsal kesimlerin haklarının güvence altına alındığı bir anayasa istiyoruz. Yetmez, çünkü biz, ırkçı ve milliyetçi her tür söylemden arındırılmış bir anayasa istiyoruz. Yetmez, çünkü biz, insan haklarının ve özgürlüklerinin güvence altına alındığı bir anayasa istiyoruz. Ama evet. Evet, çünkü biz, darbecilerden hesap sorulmasının yolunun açılmasını istiyoruz. Evet, çünkü biz, fişlenmenin son bulmasını istiyoruz. Evet, çünkü biz, 12 Eylül'ün hesabının sorulmasını istiyoruz. Evet, çünkü biz, 12 Eylül anayasasının kısmen de olsa değişmesini istiyoruz. Evet, çünkü biz, rejimin bekçiliğini yapan değil, hukuk kurallarına uyan bir yargı sistemi istiyoruz. Evet, çünkü biz, darbecilerin karşısında el pençe divan duran Anayasa Mahkemesi'nden, partileri kapatan Anayasa Mahkemesi'nden, başörtüsünü yasaklayan Anayasa Mahkemesi'nden, yüksek yargıçların yüksek yargıçları seçtikleri yargıçlar sultasından, Şemdinli Savcısı'nı görevden alarak Şemdinli bombacılarını koruyan HSYK'nın bugünkü yapısından kurtulmak istiyoruz. Evet, çünkü biz, askere sivil yargının yolunun açılmasını istiyoruz. Evet, çünkü biz, sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmamasını istiyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

Dilhun GENÇDAL- İdris TİFTİKÇİ- İSTANBUL- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title