Haberler

Suriye Kürtleri,İçin Yardım Kampanyası

Güncelleme:

Hakkari'de BDP'nin öncülüğünde Suriye'deki Kürtler için yardım kampanyası başlatıldı.

Hakkari'de BDP'nin öncülüğünde Suriye'deki Kürtler için yardım kampanyası başlatıldı. Surıye'de saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden İsa Husu için de basın açıklaması yapıldı.

Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP PM üyesi M. Sıddık Akış, BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, STK Temsilcileri ve DTK delegelerinin de bulunduğu 100 kişilik grup, belediye binası önünde toplandı. Burada açıklama yapan BDP Hakkari İl Başkanı Kurt, Suriye'de bombalı saldırı sonucu öldürülen Kürt Yüksek Konseyi ve Rojava Halk Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi İsa Huso'ya yönelik saldırıyı nefretle kınadıklarını söyledi.

Kurt, bir saldırı sonucu Kürt Yüksek Konseyi üyesi İsa Hüso şahsında Kürt halkının kendini yönetme iradesinin hedef alındığını da belirterek, "Bu alçakça saldırının faili kim olursa olsun hedef budur. Bu saldırıları gerçekleştirenler bilmelidirler ki, bu yol ve yöntemler Kürdistanın dört parçasında denendi ve amacına ulaşmadı. BDP İl Örgütü olarak halkımız ile birlikte bu lanetli saldırıyı kınıyor, başta ailesi olmak üzere tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından BDP'liler, sahur vaktine kadar işyerlerini gezerek Suriye'deki Kürt halkı için yardım talebinde bulundu. Esnafla konuşan Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Rojava halkı için başlatılan yardım kampanyasında tüm kesimlerin destek vermesini istedi. Bedirhanoğlu, "Biliyorsunuz Rojava halkımız büyük bir savaşın içindeler. Son derece mağdurdurlar. Biz onlara yardım etmesek hiç kimse onlara yardım etmez. Hakkari halkı çok acı çekmiş. O yüzden acı çeken Suriye halkının acısını da biliyor. Elinizden ne geliyorsa yardımlarınızı esirgemeyiniz" dedi. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fadıl Bedirhanoğlu Rahmi Kurt Hakkari Rojava Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title