Haberler

SUN TEKSTİL'e Ödül

Güncelleme:

Etik Değerler Merkezi Derneği (EDMER) tarafından düzenlenen ve etik değerlere önem veren şirketlerin ETİKA 2014 Türkiye Etik Ödülleri sahiplerini buldu.


Etik Değerler Merkezi (EDMER) tarafından etik anlayışın geliştirilmesi ve iş ahlakı farkındalığının arttırılması, iş yaşamına katılan yeni nesillere yol gösterecek şirket ve yöneticileri tespit edip ödüllendirebilmek için son üç senedir 'ETİKA – Türkiye'nin En Etik Şirketleri' değerlendirmesini yapmaktadır. Bu sene Ege bölgesinin öncü tekstil kurumu Sun Tekstil değerlendirmeye katılıp ödül almaya hak kazanan firmalar arasında yer aldı.

Başvuran ve 6 kategoride hazırlanan 80 soruyu cevaplandıran şirketler arasında, uluslararası etik standartlara göre yapılması gereken uygulamaların yüzde yetmişinden fazlasını yerine getiren şirketler ETİKA 2014 Türkiye Etik Ödülü'ne layık görüldü.

Günümüzün küreselleşen ve küçülen dünyasında, kurumların varlıklarını sürdürmeleri için sadece üretmek ve ürettiğini satmak artık yeterli olmamaktadır. Bunun yanında, kurumların iş ve sosyal çevrelere karşı duyarlı olma sorumlulukları da doğmuştur. Şüphesiz ki, bu sorumlulukların etik yaklaşımlar çerçevesinde yerine getirilmesi gerekmektedir.
Sun Tekstil Genel Müdürü Elvan Ünlütürk aldıkları ödül ile ilgili olarak; 'Sun Tekstil Ailesi olarak, işimizi yaparken attığımız her adımda etik ilkelerimizin ışığında ilerliyoruz. Hem yerel hem de uluslararası kanun ve kurallara uygun olarak çalışırken kendi etik kurallarımız içerisinde hareket etmeye de özen gösteriyoruz. Hassasiyetle üzerinde durduğumuz konulardan birisi, etik yaklaşımımızın sadece yaptığımız işi kapsamayıp bundan daha fazlasına hizmet etmesidir. Etik İlkelerimizin içinde bulunduğumuz sektör, toplum ve ülkeye hizmet verme noktasında yol gösterici olduğunu düşünmekteyiz. Hassasiyet ile sürdürdüğümüz çalışmalarımızın, Etika Ödülleri kapsamında değerlendirilmeye alınması ve ödüle layık görülmesi, Etik İlkelerimizin doğruluğunu kanıtlarken, bizleri gururlandırmış ve mutlu etmiştir. ' demiştir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sun Tekstil Türkiye Ege Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title