Haberler

Sulama Kanalı Protestosu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kanalda yüzen çocuklardan detay görüntüler- Muhtar Bişar Saknuk'un konuşması- Mahalle sakini Necmettin Aydın'ın konuşması Şehzadeler ilçesi Akpınar Mahallesi sakinleri, mahalellerinden geçen Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalının üzerinin kapatılmamasını protesto etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kanalda yüzen çocuklardan detay görüntüler- Muhtar Bişar Saknuk'un konuşması- Mahalle sakini Necmettin Aydın'ın konuşması Şehzadeler ilçesi Akpınar Mahallesi sakinleri, mahalellerinden geçen Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalının üzerinin kapatılmamasını protesto etti.Akpınar Mahallesi Muhtarı Bişar Saknuk, çocuklarının sulama kanallarında ölümle yüz yüze geldiğini, yaklaşık 30 yıldır bu sorunun devam ettiğini belirtti.Çocukların her yaz sulama kanalına girdiğini ifade eden Saknuk, "Her sene bu kanallarda bir ya da iki çocuğumuz kayboluyor. Bu sulama kanalları yerleşim alanları içinden geçiyor. Bu kanalların kapatılmasını istiyoruz. Her yıl çocuklarımız ölüyor. Artık çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz" dedi.Kendisinin de kanalda yüzdüğünü belirten mahalle sakinlerinden Necmettin Aydın ise geçen yıl çocuğunun kanalda boğulma tehlikesi yaşadığını vurgulayarak, kanalların üzerinin bir an önce kapatılmasını istediklerini söyledi.Çocuklar ise mahalleye havuz yapılmasını istediler.Manisa Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Şen, 2014 yılı içerisinde sulama kanallarında 11 ölümlü vakanın yaşandığını açıkladı.-Okul dönüşümüManisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, 4+4+4 eğitim öğretim sistemi kapsamında okulların dönüşümleri tamamlandığını açıkladı.Dernekbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulların dönüşümlerine yönelik çalışmaların tamamlandığını, merkezde sadece 2 okulun dönüşüm için beklediğini söyledi.Çalışmaların geçtiğimiz yıldan bu yana devam ettiğini aktaran Dernekbaş, "2014-2015 eğitim öğretim yılı içinde Akhisar'da 9, Saruhanlı'da 4, Salihli'de 7, Yunusemre'de 6, Şehzadeler'de 6, Selendi'de 4 ve Köprübaşı'nda 1 olmak üzere toplam 37 okulun dönüşüm işlemleri tamamlandı. Merkezde sadece Dr. Ömer Faruk Meriç ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik İlköğretim Okulu'nun dönüşümleri kaldı. Bu okullarımız da dönüşüm çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.- Aşırı sıcaklar tarımsal sulamayı arttırdıSaruhanlı Sarıkız Sulama Birliği Müdürü Alp Serdar Tuğsal, son günlerde hava sıcaklığının artmasıyla tarımsal sulamada artış gözlendiğini söyledi.Tuğsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haziran ayı başında havaların serin gitmesi nedeniyle 60 bin dekar sulama alanının 30 bin dekarı için çiftçilerden sulama beyanı aldıklarını ancak son günlerde hava sıcaklığının 40 derecelere gelmesiyle bu alanın 60 bin dekara kadar yükseldiğini kaydetti. Çiftçilerin bu sezon içerisinde en az bir defada olsa mahsullerini sulaması gerektiğini belirten Tuğsal, "Çiftçilerimiz arazilerinde yeterli mahsulü görmemeleri nedeniyle sulama yapmadıkları takdirde arazilerindeki toprak yapısında bozulma meydana gelecektir. Bu nedenle de dikili arazilerinde kış aylarında yeraltı suyu kullanmak durumunda kalacaklar. Sulama yapmaları ile ayrıca taban sularının yükselmesine katkı sağlayarak gelecek yılki mahsullerde verim yüksekliği sağlanacak" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Necmettin Aydın Recep Dernekbaş Akpınar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title