Haberler

Suçlu Adı Girildiğinde Alarm Veren Tablet

Güncelleme:

Körfez'de asayiş ve sorgulama hizmetlerinin daha hızlı yapılması amacıyla polise 10 tablet bilgisayar dağıtıldı.

Tablet bilgisayarlar, kimlik kontrolü sırasında herhangi bir suçlunun adı girildiğinde alarm vererek polisi uyaracak.

Hırsızlık, dolandırıcılık, yankesicilik, kapkaç gibi asayiş olaylarının hızla çözümü ve zaman kaybının önlenmesi amacıyla alınan tablet bilgisayarların dağıtımı Yarımca Polis Merkezi'nde düzenlenen gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik'in de katıldığı törende konuşan Körfez İlçe Emniyet Müdürü Coşkun Opak, tablet bilgisayarların kazandırılmasında emeği geçen İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe ve muhtarlara teşekkür etti.

İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik de konuşmasında, Körfez İlçesi'nin kritik bir bölgede bulunduğunu belirterek şöyle dedi:

"Arkadaşlarımız bu ilçede fedakar bir şekilde çalışıyorlar. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu tablet bilgisayarlar onların görevlerini daha hızlı yapmalarını sağlayacak, hem kendileri hem vatandaşlar zaman kazanacak."

Tablet bilgisayarların teminine destek veren Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe ise, her zaman polisin yanında olduklarını ve destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

SUÇLU ADI GİRİLİNCE ALARM VERECEK

'Polnet' sistemine bağlı olan tablet bilgisayarlar sayesinde polisler anında ve hızlı plaka, silah ve GBT sorgusu yapabilecek. Gece devriye gezen polisler, şüpheli gördükleri şahısın kimliklerini alıp kontrolünü beklemeden yapabileceği gibi şahıs aranan bir kişiyse tablet alarm verecek.

Uygulamanın sisteme iyice oturması ve ilerleyen zamanlarda eklenecek donanımlarla, polis ekiplerinin tableti alarak mağdurun bulunduğu yere gidip ifadesini alarak bununla olay fezlekesi oluşturabileceği belirtildi. Bluetooth teknolojisi ile ekip otolarına konulacak küçük yazıcılardan ifadenin çıktısı alınarak mağdur vatandaşa imzalatılabileceği de kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hulusi Çelik Mustafa Efe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title