Haberler

Sosyal medya şirketlerinden sadece Twitter, Türkiye'de temsilci bulundurmayı kabul etmiyor

Güncelleme:

Sosyal medya düzenlemesini içeren kanun teklifine göre yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcıları Türkiye'de en az 1 temsilci bulundurmak zorunda. Ancak sadece Twitter, Türkiye'de temsilci bulundurmayı kabul etmiyor.

Milyonlarca sosyal medya kullanıcısını yakından ilgilendiren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'ndan geçti. Teklif, Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından yasalaşacak. Kanun teklifiyle sosyal ağ sağlayıcılarına Türkiye'de temsilci bulundurma zorunluluğu getirilirken Twitter ise bunu kabul etmeyen tek firma olarak dikkat çekiyor.

Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya, bu konuyla ilgili dün Meclis'te kanun teklifinin görüşülmesi devam ederken milletvekilleriyle yaptığı görüşmeleri yazdı ve şunları belirtti:

"TWITTER DIŞINDA SORUN GÖRÜNMÜYOR"

"AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ile dün Meclis kulisinde sohbet ederken yasanın aceleye getirilmediğini belirtti. Yasa ile ilgili olarak sosyal ağ sağlayıcıları ile görüşmelerin yapıldığını da belirten Bostancı, 'Ağırlıklı olarak Türkiye'de temsilci bulundurmayı kabul ettiler. Bir tek Twitter olumlu cevap vermedi, orada bir sıkıntı görülüyor' dedi.

Temsilci bulunması halinde bir kişinin hakkında çıkan olumsuz yayınları ortadan kaldırması için başvurabileceğini, 48 saat içinde de bunun kaldırılacağını da sözlerine ekledi. Sosyal ağ sağlayıcılarının Rusya'da olduğu gibi bazı hükümlere uymama durumunda ne olacağı konusunda ise 'Şu aşamada Twitter dışında sorun görünmüyor' demekle yetindi."

EN AZ 1 KİŞİ TEMSİLCİ OLMAK ZORUNDA

Kanun teklifine göre; Türkiye'den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcı, en az 1 kişiyi Türkiye'de temsilci olarak belirleyecek. Bu kişinin iletişim bilgilerine kolayca görülebilecek ve doğrudan erişilebilecek şekilde internet sitesinde yer verilecek.

Sosyal ağ sağlayıcı bu kişinin kimlik ve iletişim bilgilerini BTK'ya bildirecek. Temsilcinin gerçek kişi olması halinde Türk vatandaşı olması zorunlu olacak. Verilen önergenin kabul edilmesiyle, bu maddenin ve bağlı düzenlemelerin yürürlük tarihi 1 Ekim 2020 tarihinde olarak değiştirildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sosyal Medya Twitter Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (27)

EVO20:

Bu uygulamaya karşı çıkan büyük ihtimal devlet düşmanlığı yapıyordur!

15
83
yanıtYanıtla
He he:

Böyük oyunu gördün tebrikler

yanıt0
yanıt0
abdulbaki:

hem vergi verecekler ve hem Türk milletine küfür edenleri adalete teslim edecekler. temsilci vermeyenlerin tek derdi Türk devletine düşmanlık ve vergi vermemek.

9
76
yanıtYanıtla
Senin Gibiler yüzünden bu haldeyiz:

Kölesin kardeşim NET.

yanıt4
yanıt0
TWİTTER NE Kİ:

BİZİM YAZILIMCILAR TWİTTERI 1 AY DA YAZAR ARALARINDA EN BASİT YAZILIM TWİTTER

10
75
yanıtYanıtla
DEVELOPER:

1 hafta yeterli

yanıt0
yanıt1
Cevaben...:

ee yazdi diyelim. . kim kullancak zeka küpü??? Buradaki sorun twitter in yazilip yazilmamasinda degil. Senin yaazdigin uygulamayi kac kisi kullanacak bi düsün? Türkiyenin bile 10-20 sinden fazlasi kullanmayacak güvenlik sebepleriyle. Acaba devlet bizi fisler mi acaba hakkimda tahkikat baslatirlar mi diye.

yanıt27
yanıt0
Büyük TÜRKİYE:

kim bulundurmazsa kapatilsin sen gel yurtdisindan istedigin sekilde halki yinlendir devlet sana ulasamasin oldu ne güzel dünya . BU VATAN HEPİMİZİN GELECEK ÇOCUKLARIMIZIN ONLARI KORUYALIM ONLARI YURTDIŞINA YEM ETMIYELIM . BİRLİK OLALIM

17
65
yanıtYanıtla
NE BÜYÜK TÜRKİYE AMA:

YURTDIŞINA YEM ETMEYELİM DİYORSUN AMA ÜLKEDEKİ HERŞEY NEDEN YURTDIŞINDAN GELİYOR?BU VATAN HEPİMİZİNSE NEDEN HİÇ BİRİNE SAHİP ÇIKILMIYOR, ÇOCUKLARIN GELECEĞİ DÜŞÜNÜLMÜYOR!

yanıt29
yanıt7
MAL:

ŞAKAMISIN SEN YA

yanıt25
yanıt3
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title