Haberler

Sosyal Daire Türk Emeklileri Mercek Altına Aldı

Sosyal Daire yardım parası alan Türkleri mercek altına aldı.

Sosyal Daire yardım parası alan Türkleri mercek altına aldı. Bonn kentinde uygulanmaya başlanan yeni bir yöntemle yardım alan Türklere gönderilen mektupla Türkiye'de emekli olup olmadığı soruluyor. Emekli olmadıklarını beyan edenlerden ise belge isteniyor.

ALMANYA'nın Bonn kentinde muhasebe bürosu bulunan Malik Karaman, Sosyal Daire'nin (Sozialamt) sosyal yardım alanlara mektup gönderildiğini ve Türkiye'den emekli maaşı alıp almadıklarının sorulmaya başladığını söyledi. Aynı zamanda Köln belediye meclisi üyesi de olan Karaman, ilk kez böyle bir uygulamayla karşı karşıya kaldıklarını ve önümüzdeki günlerde diğer kentlerdeki Sosyal Dairelerin de vatandaşlara bu mektubu göndermesini beklediklerini dile getirdi. Türkiye'den emekli olan 400 bin kişinin bulunduğunu, bunların içinde çok sayıda kişinin de sosyal yardım alarak geçinmek zorunda olanların bulunduğu için durumun çok ciddi olduğunu belirten Malik Karaman, bu mektubu alanların mutlaka durumlarını doğru şekilde beyan etmeleri gerektiğini, aksi durumda ise çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceklerini belirterek, 'Bu mektupta emekli maaşını alıp almadığını soruyor. Eğer almıyorum derseniz Türkiye'deki Sosyal Sigortalar Kurumu'ndan almadığınıza dair bir belge istiyorlar' dedi.

DURUM ÇOK CİDDİ

Şimdiye kadar çok sayıda kişinin bu mektubu aldığını belirten Malik Karaman şunları söyledi: 'Bonn ve çevresinde yaşayıp sosyal yardım alanlara mektuplar gelmeye başladı. Sosyal Daire gönderdiği mektupta vatandaşlara Türkiye'den emekli aylığı alıp almadığını soruyor. Eğer Bir şey beyan etmediğiniz taktirde Sosyal Sigortalar Kurumu'ndan emekli aylığı hakkınız var mı yok mu diye belge istiyorlar. Eğer kişi Türkiye'den emekli maaşı alıyorsa buradaki sosyal yardımında kesinti yapıyorlar. Eğer kişiler Sosyalamt'a yanlış bilgi verir ve kurum bunu ortaya çıkarırsa kişinin hem aldığı para kesiliyor hem de şimdiye kadar aldığı tüm paralar geri isteniyor. Şu anda Bonn'da başladı ama önümüzdeki dönemde diğer kentlerde yardım alanların hepsine bu mektubun gideceğini tahmin ediyoruz. Bu mektuptan kimsenin kaçma şansı yok, ya kişiler Sosyalamt ile ilişkilerini kesecekler ya da Türkiye'deki aldıkları aylığı beyan edip, maaşları geçimlerine yetmiyorsa aradaki farkı talep etmeleri en doğru yoldur.'

Malik Karaman ayrıca daha önce yaşanan Merkez Bankası faciasını gibi bir durumunun oluşmaması için herkesi dikkatli olmaya çağırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Malik Karaman Türkiye Köln Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title