Haberler

    Sony'ye 15 Bin Çalışandan Dava

    Sony'nin mevcut ve eski çalışanları, şahsi bilgilerinin internete sızmasına neden olan siber saldırı nedeniyle firmaya dava açtı.

    Guardians of Peace (GOP) örgütünün siber saldırısıyla sarsılan Sony Pictures, şimdi de iki eski çalışanı tarafından açılan davayla karşı karşıya. California Bölge Mahkemesi'ne yapılan başvuru, Sony'nin 15 bin mevcut ve eski çalışanını kapsayan grup davasına dönüşebilir.

    Mahkemeye yapılan başvuruda, davacılar Sony'nin geçmişte yaşanan siber saldırılardan yola çıkarak bu tür durumlara karşı daha hazırlıklı olması gerektiğini savundu. Avukatların başvrusunda, '47 bin sosyal güvenlik numarası, maaş bilgileri, tıbbi bilgiler gibi son derece hassas verilerin ele geçirildiği ve Sony çalışanlarının bir korku filmine uyarlanabilecek duruma düşürüldüğü' ifade edildi.

    Davacılar, Sony'nin olası bir saldırıya karşı gerekli hazırlığı yapmadığını ve saldırının gerçek boyutunun daha da olumsuz olabileceğini belirtti.

    Michael Corona ve Christina Mathis'in açtığı dava, kendileri gibi saldırıdan mağdur duruma düşen tüm Sony çalışanlarını kapsıyor. Davacılar, Sony'nin sorumluluğunu yerine getirmemek ve binlerce kişinin şahsi bilgilerine erişim sağlamakla suçlanıyor.

    Corana'nın 2004-2007 arasında Sony'de çalıştığı ve kimlik hırsızlığı koruması için yıllık 700 dolar harcadığı belirtildi. 2000-2012 yıllarında Sony'de görev alan Mathis'in de yıllık 300 dolar harcama yapmak zorunda kaldığı belirtildi.

    Hacker'lar tehditlerine devam etti

    Saldırıyı üstlenen GOP örgütü ise Sony'ye yönelik tehditlerine gönderdikleri en son mesajla devam etti. 11 Eylül saldırılarına gönderme yapan GOP, The Interview filminin yayından kaldırılması talebini yineledi. Hacker'lar, filmin fragmanı dahil tüm gösterimlerinin durmasını, aksi takdirde büyük saldırıların yaşanacağı uyarısında bulundu.

    Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a suikast düzenlemeyi planlayan iki ajanı konu alan The Interview filmi, 25 Aralık'ta gösterime girmişti. Filmin başrolünde yer alan Seth Rogen ve James Franco, filmle ilgili tüm basın organizasyonlarını iptal etti. FBI, ilk şüpheli olarak belirmesine karşın siber saldırının Kuzey Kore kaynaklı olmadığını açıklamıştı.

    Kaynak: RT ve Al Jazeera

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Sony Pictures The Interview California Sony Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title