Haberler

Son Yılların En Coşkulu 7 Ocak Bayramı Oldu

Güncelleme:

Osmaniye'de 7 Ocak bayramı coşkuyla kutlandı.

Osmaniye'nin düşmanı ilinden kuruluşunun 91'inci yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı.

Yağmur nedeniyle Semt Pazarında yapılan kutlamalara Vali Celalettin Cerrah, Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal, Hasana Hüseyin Türkoğlu, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Vali Yardımcıları, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Şehit ve Gazi Dernekleri Temsilcileri, Askeri Erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Cerrah, Garnizon Komutanı Albay Kaya ve Başkan Kara, kürsüye çıkarak Osmaniyelilerin 7 Ocak Bayramını kutladı. Törenleri binlerce kişi izledi. Uzun yıllardan bu yana en coşkulu ve en kalabalık 7 Ocak Kurtuluş Bayramı kutlaması yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlamaların açılış konuşmasını Kuvva-i Milliye Mücahitler Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Hasan Özdemir yaptı. Havanın yağışlı olmasına rağmen tören alanını binlerce kişi doldurdu.

Kutlamaların devamında Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı gösterisi coşkulu alkışlar eşliğinde izlendi. Cebelibereket İlköğretim Okulu Öğrencisi Büşra Haktan'ın okuduğu şiir sonrasında Osmaniye Belediyesi Başkanı Kadir Kara günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Başkan Kara, "Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun coşkusunu bugün hep birlikte yaşıyoruz. Bu mukaddes günde, bizlere bu bayrağın altında hür bir şekilde yaşama imkanını sağlayan ve bu uğurda canlarını hiçe sayan vatan evlatlarının aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Bugün 7 ocak... Fransızları memleketimizden kaçırdığımız kutlu gün. Palalı Süleyman'ın, Rahime Hatun'un, Kelce Ali'nin torunları. Dünün hesaplarını kapatamayan emperyalist güçler, şimdi de bin yıllık kardeşliğimizi bozarak aynı planlarını hayata geçirmek istiyorlar. Türlü oyunlarla memleketimize bela ve musibetler getirmek istiyorlar. Aziz milletimiz bugün, dün olduğu gibi kandan beslenenlere, acıdan beslenenlere adeta bir yumruk gibi cevabını veriyor. Ülkemizin güçlenmesini, birlik ve beraberliğimizin günden güne pekişmekte olmasını çekemiyorlar. Doksan bir yıl önce olduğu gibi silahları önce Allah'ın izni ve bizim kararlılığımız sayesinde geri tepecek, ülkemize karşı kullandıkları yöntemler ellerinde patlayacaktır." dedi.

"OSMANİYE 'YİĞİTLİK' ÜNVANINI HAKETMİŞTİR"

Başkan Kadir Kara konuşmasının sonunda Gaziantep'in Gazilik ünvanını, Kahramanmaraş'ın Kahramanlık unvanını, Şanlıurfa'nın Şanlı unvanını fazlasıyla hak ettiği gibi Osmaniye'nin de milli mücadele yıllarında yaptığı yiğitçe savunmalarla Yiğitlik ünvanını hak ettiğini ifade ederek, "Osmaniye yiğitlik unvanını hak etmiştir, bu unvanının en kısa zamanda ilimize verilmesini bekliyoruz. Bu konuda Osmaniye milletvekillerimizin desteğini bekliyoruz"diyerek sözlerine son verdi.

Belediye Başkanı Kadir Kara'nın konuşmasının bitiminde Rahime Hatun Kız Meslek Lisesi öğrencisi Kübra Tut "Rahime Hatun" isimli şiirini okudu. Kutlamalar, Erzin Muhtarlar Halk Oyunları Ekibi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Zeybek Ekibi, İl Emniyet Müdürlüğü Zeybek Ekibinin gösterileriyle sürdü. Zeybek Ekipleri gösterilerinin sonunda Vali Celalettin Cerrah'a Türk Bayrağı sundular. Kendisine verilen bayrağı öperek alan Vali Cerrah, Zeybek ekiplerine sundukları gösteri için teşekkür etti. Törenin devamında yer alan Cebelibereket İlköğretim Okulu ve İstiklal İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri ile devam etti.

Osmaniye'nin Düşmanı İlinden Kovuşunun 91. yıldönümü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda derece alanlara ödülleri verildi. Birincilere ödülleri Vali Celalettin cerrah tarafından verilirken ikincilik ve üçüncülük ödülü alanlara ise ödülleri Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal, Hasan Hüseyin Türkoğlu, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel tarafından verildi Kutlamalar Türk Pop Müziği Sanatçısı Mustafa Ceceli Konseriyle devam etti. Coşkulu alkışlarla sahneye çıkan Mustafa Ceceli seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla kutlamalara renk kattı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Celalettin Cerrah Kadir Kara Suat Önal Osmaniye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi?
title