Haberler

Son Dakika: Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'na katıldı

Güncelleme:

AK Parti, MHP ve BBP'den oluşan Cumhur İttifakı'na Yeniden Refah Partisi de katıldı. İttifak protokolünü imzalayan Cumhur İttifakı üyesi partilerin temsilcileri, YSK önünde basın açıklaması yaptı.

"MİLLİ DURUŞUN SONUCU OLARAK ORTAYA ÇIKTI"

İlk olarak söz alan MHP'li Fethi Yıldız şunları söyledi: "14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı adı altında katılmaya karar vermiştir. Cumhur İttifakı Türkiye'nin maruz kaldığı saldırılara karşı yerli ve milli duruşun sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Yenikapı'da ortaya çıkan milli mutabakat yapılan idari reformla perçinlenerek milli şuura dönüşmüştür. Cumhur İttifakı haklının güvencesidir, doğrunun tarafıdır, demokrasinin, insan haklarının ve hukukun üstünlüğünün teminatı olmaya devam edecektir.

"SEÇİMLER DEMOKRASİNİN GÖRÜNEN YÜZÜDÜR"

Öncelikle depremin yaralarını sarmak, ihya sürecini tamamlamak hedefimizdir. İttifakımız gücünü ve kararlılığını aziz milletinden almaktadır. Seçimlerde 61 milyon vatandaşımız oy kullanacaktır. Yurt dışında 3 milyon 300 bin gurbetçimiz oy verecektir. Seçimler demokrasinin görünen yüzüdür, ülkemize ve milletimize mübarek olsun."

"MENFAATLER İÇİN KATILDIK"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe şöyle konuştu: "14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde menfaatler için katıldık. Genel Başkanımız saat 18:00'de geniş bir açıklama yapacaktır."

"İTTİFAKIN GENİŞLEMESİ İÇİN TEMASLARDA BULUNDUK"

BBP'li Ahmet Yelis şu ifadeleri kullandı: "Cumhur İttifakımızın ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz. İttifakımızın genişlemesi noktasında Yeniden Refah'la temaslarda bulunduk. İnşallah Cumhur İttifakımızın genişlemesi sandıkta daha geniş anlamda olacak. Türk Milleti birinci turda sayın Cumhurbaşkanımıza tekrar Cumhurbaşkanı olma görevini verecek. Başta sayın Cumhurbaşkanının seçilmesi, BBP olarak TBMM'de en üst derecede seçilme noktasında gayretlerimiz olacaktır. Hayırlı ve uğurlu olsun diyorum."

"AHLAKİ VE SİYASİ UZLAŞMA TEMELLİ BİR BİRLİKTELİK"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da, "AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi bir araya gelmek suretiyle Cumhur İttifakı'nın yeni kurgusunu oluşturdular. Cumhur İttifakı'nı oluşturan siyasi partiler özgün kimliklerini ve hükmi şahsiyetlerini temsil ederek ittifaka katılmaktadır. Ahlaki ve siyasi uzlaşma temelli bir birlikteliktir. Bu ittifak milli duruşun temsilidir. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında Türkiye'yi her açıdan lider ülke haline getirmek için azim ve gayretteyiz" şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerde ittifaklarını güçlendirmek için girişimlerini hızlandırdı. Bu kapsamda AK Parti'de Yeniden Refah Partisi ile 11 Mart'ta dirsek temasına geçti. AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Fatih Erbakan'ı Cumhur İttifakı'na katılmaya davet etti. Ancak Erbakan, Cumhur İttifakı'na katılmayacaklarını ve seçimlere parti olarak gireceklerini söyledi.

AK PARTİ'YE KAPIYI KAPATMAMIŞTI

Bu gelişme üzerine cumhurbaşkanı adaylığı için başvuruda bulunan Erbakan, katıldığı bir canlı yayında kapıları da açık bıraktı. Parti teşkilatında yapılan toplantıda AK Parti ile ittifak teklifinin yüzde 60 oranında reddedildiğini söyleyen Erbakan, "Derlerse ki, bu maddelerde mutabıkız, bunların uygulanması için gayret göstereceğiz, imzalıyoruz derlerse tekrar kurullarımızla değerlendirilip cevap verebiliriz" diye konuştu.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500

Yorumlar (59)

Arif Diket:

Geliyor gelmekte olan Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaskanizmiz

191
226
yanıtYanıtla
Semih:

Helal olsun, ümmet bu haberi 4 gözle bekliyordu.

185
192
yanıtYanıtla
VaioNokia:

tebrikler Erbakan. Allah yolunuzu açık etsin. Allah vatanımızı milletimizi kötülüklerden korusun muzaffer eylesin.

195
166
yanıtYanıtla
Ahmet Say:

Seçim ilk turda cumhur ittifakının şimdiden hayırlı olsun

174
178
yanıtYanıtla
Turgay Sak:

Millet ittifakı kazanacak.

175
175
yanıtYanıtla
Hikmet Cakir:

millet ittifaki kazansin da hangi tür de bir millet ittifaki onada bi anlam verebilsek

yanıt41
yanıt65
ismail bey :

İllaki bir şey almak için değil, vatanın bölünmez bütünlüğü için, ezanımızın susturulmaması için olması gereken desteği verdi. Hayırlı olsun...

163
178
yanıtYanıtla
Eclipse Moon34:

Ne yaparlarsa yapsınlar kaybedecekler

152
174
yanıtYanıtla
recep kaya:

cumhur kazanıcak millet zaten kaznıcak kaybeden sadece 6 li 7 li masa olucak

yanıt84
yanıt71
Vural Bay:

TUKURDUGÜNÜ YALADI.

193
118
yanıtYanıtla
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title