Haberler

Son Dakika! NASA 10 milyar dolara mal olan dünyanın en büyük uzay teleskobu James Webb'i uzaya fırlattı

Güncelleme:

Son dakika! Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı NASA tarafından 10 milyar dolar bütçe ile üretilen dünyanın en büyük uzay teleskobu James Webb, uzaya fırlatıldı. Bu anlar, tüm dünya genelinde canlı olarak yayınlandı.

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı tarafından üretilen dünyanın en büyük uzay teleskobu James Webb'in uzaya fırlatılacağı gün, merakla bekleniyordu. Fırlatılması daha önce çeşitli nedenlerden dolayı defalarca kez ertelenen James Webb, bugün canlı yayında Türkiye saati ile 15.20'de uzaya fırlatıldı.

İLK HEDEF BAŞARILI ŞEKİLDE AYRILMASI

Teleskobun önce, bugün gerçekleşecek fırlatılıştan sonra hayatta kalması, ardından fırlatma aracından başarılı bir şekilde ayrılması ve Güneş panellerini devreye sokması bekleniyor.

Son Dakika: NASA 10 milyar dolara mal olan dünyanın en büyük uzay teleskobu James Webb'i uzaya fırlattı

DAHA ÖNCE TOPLANAMAYAN VERİLER TOPLAYACAK

Bu adımlarda başarılı olursa, o zaman James Webb Uzay Teleskobu daha önce hiç olmadığı kadar veri almaya başlayacak ve evreni benzeri görülmemiş bir güç ve rakipsiz bir dizi araç ve yetenekle keşfetmeyi başaracak.

Son Dakika: NASA 10 milyar dolara mal olan dünyanın en büyük uzay teleskobu James Webb'i uzaya fırlattı.

DEFALARCA ERTELENMİŞTİ

Mart 2021'den bu yana fırlatışı defalarca ertelenen teleskobun aralık ayı içinde uzaya gönderilmesi için hazırlıklar hızlandırılmıştı. Teleskobu rokete bağlayan iletişim kablolarında tespit edilen bir arıza nedeniyle daha önce iki gün, arızanın tamiri için fırlatma alanında teleskoba kelepçe takılması ihtiyacının ortaya çıkması üzerine de dört günlük ilave bir gecikme yaşanmıştı. Hafta için son durumla ilgili bilgi veren NASA yetkilileri roket ve teleskobun iyi durumda olduğunu belirtmişti.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

NASA Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (10)

H.EvreN Durmaz:

siz önce gidin imanınızı kurtarın uzayı araştırıp ne elde edeceksiniz imansız kafirlerr

18
57
yanıtYanıtla
Cem Polat:

Kuranı bilsen , Allahın herşeyde araştıranlar bilmez mi dediğini görürüsn biraz iman sahibi olan adam araştırmaya karşı olmaz .

yanıt0
yanıt1
KARAYEL:

bizim dincilerin foyalari ortaya cikacak...

34
35
yanıtYanıtla
Kenan Erol:

İlk yıldızların ve galaksilerin nasıl oluştuğu ve zaman içinde nasıl geliştikleri gözlenecek. İkinci büyük hedef, güneş sistemi dışındaki gezegenler anlamına gelen ötegezegenlerin keşfi. Ayrıca, bu gezegenlerin atmosferlerini incelenecek yaşam potansiyeli de araştırılacak.

yanıt13
yanıt0
inad:

Teleskop işe yararmı bilemem! ama işe yarayacak olursa, gerçek bilgileri asla paylaşmayacaklarından eminim.

40
4
yanıtYanıtla
Adanalı Haşmet :

10 milyar doları açlıkla boğuşan afrika halkına dağıtsanız dünyadaki açlık biterdi. Allah sizi ıslah eylesin.

25
6
yanıtYanıtla
Cem Polat:

Her ülke kendi açlığına çözüm bulacak hiç bir ülkenin başka ülkenin açlığıyla alakası yok. Aç olan dediğiniz ülkelerin bir çoğu kabile savaşı yapmaktan başka bir şley yapmmıyor

yanıt0
yanıt1
Ali Ki:

Barış Özcan sağolsun önemli bilim gelişmeleri yakından canlı yayınları ile heyecanlandırdı bizi de

13
3
yanıtYanıtla
Serdar sert :

Bu bilimsel çalışmayı insanları adam etmeye uğraşanlar anliyamaz. Evrenin arkeolojik kazısını başlatacak James Webb teleskobu, astrofizikte kayış attıracak veriler ile insanlığa hizmet edecek.

10
2
yanıtYanıtla
İsa Ünsal:

inad ve Kenan Erol mantıklı yorum yapmış bunu beğenmeyen zihinsel engelli herhalde beğenmeyecek birşey yok çünkü yorumlarda...

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title