Haberler

Türkiye'nin çok sert tepki gösterdiği pul skandalında IKBY'den geri adım

Güncelleme:

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil, IKBY'nin Türkiye'deki bazı illeri de içeren bir haritanın resmedildiği ve Türkiye'nin tepkisini çeken pul bastırma planının onaylanmadığını duyurdu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil, Erbil'de düzenlediği basın toplantısında, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un Irak ziyareti vesilesiyle IKBY tarafından bastırılması öngörülen hatıra pullarına ilişkin açıklama yaptı.

Adil, açıklamasında "Birkaç sanatçı pulun basılması için dizayn örnekleri sundu. Ancak şu ana kadar hiçbir pul basım için onaylanmadı. Basım için seçilecek olan pul dizaynı, yasa ve kanunlara göre olacaktır" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DEN SERT TEPKİ

Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada plana tepki gösterilmiş, "IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın bir an önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz." denilmişti.

Türkiye çok sert tepki gösterdiği pul skandalında IKBY'den geri adım

Kaynak: AA / Güncel

Kürt Bölgesel Yönetimi Türkiye Irak Haberler

500

Yorumlar (32)

seyfi:

bunlar her fırsata niyetlerini ve arzularını beli ediyorlar fakat hesap ediyorlarmı acaba bunu başarmaları için en az 10 milyon vatan evladının cesedini ciğnemeleri lazım

28
13
yanıtYanıtla
Okur:

Rüyanda bile göremezsin terörist barzani. Kendini darı ambarında gören aç tavuk seni. . .

26
9
yanıtYanıtla
MUSTAFA:

SİZ AVCUNU ZU YALARSINIZ SİZE BİR ÇAKIL TAŞI DAHİ YOK TÜRK ASKERİNİN GÜCÜNÜ ANLAYIN ÖNCE KENDİ TOPRAKLARINIZA SAHİP ÇIKIN SİLOPİDE ASKERLİK YAPTIM IRAKTA ÇEKİÇ OPERASYONUNDA BİR AY KALDIM YAŞIM 45 ŞİMDİ YİNE KOŞARAK GİDERİM BENİM GİBİ NİCELERİ

24
10
yanıtYanıtla
MUSTAFA ALİ:

Otur oturduğun yerde bırak bu arabesk saçmalıkları

yanıt5
yanıt12
Hakkı:

Helal be kıral

yanıt1
yanıt6
sami:

Kişiye ederinden fazla değer vermeyeceksin. Şımartmayacaksın. . .

24
7
yanıtYanıtla
nsrn:

Siz o toprakları kağıt üzerine çizer ancak hayal kurarsınız. Keşke benim olsa diye.

20
6
yanıtYanıtla
koylu:

avropada sinirlar kalkiyo-suriye, irak , turkiyede yeni sinirlar isteniyo neden-bu ulkelerin halklari mi, yonetimleri mi yoksa dis gucler mi istiyo neden bu ulkelerin halklari birlesip hayir demiyo-bunu organize edecek kisiler, orgutler yokmu. . . .

15
3
yanıtYanıtla
samsunlu:

yerler sizin yasanızı kanununuzu . . yasa kanunmuş. . misak-i milli ile kalmayacak merak etmeyin. . geliyor Büyük Türkiye. .

8
10
yanıtYanıtla
Alitürk:

Cok istiyorlarsa kendileri vatikandan yer versinler... yada kürtlerin petrolunu calmasinlar... yeter,, o zaman kimse Dag cikmaz..

12
0
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title