Haberler

Son dakika haberi | Evden kaçan muhabbet kuşunu bulana, para ödülü verecek

Güncelleme:

Son dakika haberi: AYDIN'ın Efeler ilçesinde Mutlu Koça (31), 6 gün önce evin balkonundan kaçan 'Fıstık' isimli muhabbet kuşunu sokak sokak gezip, ilanlar vererek, arıyor.

AYDIN'ın Efeler ilçesinde Mutlu Koça (31), 6 gün önce evin balkonundan kaçan 'Fıstık' isimli muhabbet kuşunu sokak sokak gezip, ilanlar vererek, arıyor. Koça, 'Oğlum' dediği muhabbet kuşunu bulan kişiyi bir miktar parayla ödüllendireceğini söyledi.

Efeler'de yaşayan ve öğretmenlik yapan Mutlu Koça'nın 'Fıstık' isimli muhabbet kuşu, 13 Haziran akşamı, Kurtuluş Mahallesi'ndeki evlerinin balkonundan uçtu. Koça, 3 yıldır ailesiyle baktığı sarı renk olan, erkek muhabbet kuşunu, elinde kafesiyle mahalle çocuklarının da yardımıyla sokak sokak aradı. Koça, kuşunu bulamayınca sosyal medyada kayıp ilanı verdi. Üzerinde 'Fıstık'ın fotoğraflarının bulunduğu ilanlar bastırıp, duvarlara yapıştıran Koça, kuşunu bulup, getireni para ile ödüllendireceğini duyurdu.

'Fıstık'ın, kendileri için ailenin bireyi olduğunu belirten Mutlu Koça, "'Fıstık', 6 Eylül 2017'de evimizin balkonuna geldi. Serin bir sabahtı. 'Kapıyı açın da içeri gireyim' der gibi bakıyordu. Bunun üzerine kapıyı açtık. Evmize girdiği gibi hayatımıza da girmiş oldu. Anne, babamın torunu, benim ise oğlum gibi oldu. 3 yıldır da bizimleydi. O çok seviyoruz. Bir an önce bulunmasını istiyorum" dedi.

'Fıstık'ı bulabilmek için her yolu denediğini belirten Koça, "İsmine duyarlı bir kuş. Kaybolmasından sonra sokaklarda ismiyle seslenip, cep telefonumdan kuş sesi açarak çok aradım. Sonuç alamayınca internetten ödüllü ilanlar koydum ama bulamadım. Hayatta kalma iç güdüsü olan, insancıl bir kuş. Bize geldiği sabah hayatta kalmaya çalışıyordu. Kaybolduğu akşam da bir yere sığınıp hayatta kalma iç güdüsü ile bir yere sığınmıştır, diye düşünüyorum. Eğer görmüş olan veya bulan olursa lütfen getirsin. Bulana vadettiğim gibi ödül de vereceğim" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Efeler Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title